Pajero IV - [3.8V6 MIVEC] Szyber Dach - ustawienie
Renegat Kuba - 30-06-2018, 08:57 Temat postu: [3.8V6 MIVEC] Szyber Dach - ustawienie Cześć
Czy jest jakaś kombinacja żeby wejść w programowanie zamykania szyberdachu?
Problem polega na tym, że po zamknięciu tylna krawędź szyberdachu wydaje mi się być o ok pół centymetra za nisko od krawędzi dachu. Generuje to delikatny szum przy większej prędkości ale nic poza tym. Nie cieknie i działa bez zastrzeżeń.
Bawić się w to w ogóle, czy zostawić temat, nie ruszać?
Georg - 30-06-2018, 13:07
Renegat Kuba napisał/a: | Czy jest jakaś kombinacja żeby wejść w programowanie zamykania szyberdachu? | Jest, temat był omawiany na forum - poszukaj.
Renegat Kuba - 03-07-2018, 10:08
Mimo szczerych chęci i czasu, którego mam ile mam, niestety nie znalazłem na forach tego tematu. Czy ktoś może podesłać link do tego tematu? Z góry bardzo dziękuję.
Bizi78 - 03-07-2018, 10:21
Nie wiem czy czasem nie o ten temat chodzi.
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102768
[ Dodano: 03-07-2018, 10:31 ]
Tylko on dotyczy III .
[ Dodano: 03-07-2018, 10:42 ]
Ewentualnie znalezione w manualu do PIV.
Cytat: | INITIALISATION OF SUNROOF
If the sunroof motor assembly is removed or the anti-trap function is triggered at least consecutively 5 times, perform the initialisation shown below:
1.Using the open switch of sunroof switch, move the sunroof lid glass to the fully opened position.
2.Using the close/down switch of sunroof switch, move the sunroof lid glass from the fully opened position to the fully tilt-up position. During that time, when the close/down switch is pressed once, the sunroof lid glass is slid to the closing direction approximately 30 mm, and automatically stops.
3.When the sunroof lid glass is moved to the fully tilt-up position, press and hold the close/down switch of the sunroof switch for 0.5 second or more. |
Renegat Kuba - 04-07-2018, 18:39
I po problemie. Dziękuję za podsunięcie tych linków. Nie pomogły do końca bo wszędzie było napisane coś innego ale drogą dedukcji problem rozwiązany.
Czynności:
1: Włącz zapłon
2: Trzymając przycisk cały czas, odsuwamy dach do końca
3: Puszczamy przycisk
4: Przytrzymujemy przycisk do odsuwania jeszcze raz na ok 10 sek
5: Puszczamy przycisk
6: Zamykamy trzymając przycisk.
7: Wyłącz zapłon
Po ponownych kilku próbach testowych, dach działa idealnie
Pajero/Montero rocznik 2007
PEACE
ruks - 23-05-2025, 10:33