Pajero II - [2.5td] problem z pomp±
Peja92 - 01-07-2018, 18:54 Temat postu: [2.5td] problem z pomp± Witam, mam pewien problem z pajero otóż jaki¶ czas temu miałem wyciek z pompy jeszcze nie zdiagnozowałem. Po pewnym czasie próbowałem odpalić przewody od akumulatora się grzej± i czasem jest taki przeskok jak by akumulator był słaby a po chwili kreci normalnie. Do filtra paliwa dolałem ropy i pompowałem poszedł samostart auto odpaliło ale nie reagowało na pedał gazu i zgasło. Probowałem na zaci±gnięcie nie odpalił. Co może być jak odpowietrzyć pompe wtryskow± ?
U-96 - 05-07-2018, 10:19
Peja Przyjacielu
W ten sposób nie znajdziesz odpowiedzi na twoje problemy, skoro tylko na samostarcie odpalił
Skoro masz wyciek z pompy to najpierw musisz go zlokalizować i usun±ć
Może to się wi±zać z wyjęciem pompy i regeneracj±
Pompa odpowietrza się sama jak jest wszystko OK.
Co do Aku. to sprawdĽ mase przy nadwoziu i silniku
Stanu swojego aku. jeste¶ pewien ? Może podmień na inny dla porównania ?
Pozdr.
Peja92 - 06-07-2018, 22:44
Problem zdiagnozowany zakończyło sie na odpowietrzeniu i autko pali na strzał. Masa faktycznie była zajechana. Lecz wyciek z pompy jest macie może patent i wiedzę jak leci spod sprezyny od ciegna gazu. To trzeba wyci±gn±ć i rozkręcić cał± pompe czy da się odkręcić mniejszy element lub podlozyc pod nakretke gumow± uszczelkę czy to może pomóc ?
U-96 - 09-07-2018, 10:26
Zakręć nakrętkę na dobry klej do gwintów
Robiłem już takie patenty
Powinno pomóc
Pozdr.
Peja92 - 09-07-2018, 12:21
Tak miałem zamiar zrobić ale rusza się u podstawy a jest ciegno od gazu i musi być ruchome.
U-96 - 09-07-2018, 15:45
Jak wyciek masz po trzpieniu przepustnicy to nic nie zrobisz
Potrzeba rozpruć pompę i założyć komplet nowych uszczelnień
|
|
|