To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Przeciek wody do wnętrza prośba o pomoc

robsongdansk - 13-07-2018, 15:08
Temat postu: [3.2 DID] Przeciek wody do wnętrza prośba o pomoc
Witam
Panowie, po sporej nocnej ulewie po stronie pasażera w górnej części i wzdłuż progu pojawiła się woda na dywaniku, odkręciłem osłonę pod schowkiem tam gdzie wentylator kabiny i tam jest sucho. Zdemontowalem boczna maskownice słupka i tam wewnątrz wygłuszenia i na blasze są ślady wody ? Czy na podszybiu są jakieś otwory odprowadzające wodę z podzszybia które mogły się zapchać i woda się przelewa ?

[ Dodano: 13-07-2018, 20:15 ]
robsongdansk napisał/a:
Witam
Panowie, po sporej nocnej ulewie po stronie pasażera w górnej części i wzdłuż progu pojawiła się woda na dywaniku, odkręciłem osłonę pod schowkiem tam gdzie wentylator kabiny i tam jest sucho. Zdemontowalem boczna maskownice słupka i tam wewnątrz wygłuszenia i na blasze są ślady wody ? Czy na podszybiu są jakieś otwory odprowadzające wodę z podzszybia które mogły się zapchać i woda się przelewa ?

Po zdemontowaniu Górnego schowka widać ślady wody w głębi za wzmocnieniem pod kokpitem

Próbowałem zdjąć podszybie ale ono jest z całości i konieczne jest zdemontowanie wycieraczek.

Zauważyłem również delikatne krople wody po stronie kierowcy w miejscu na nogę w podnóżku woda kapie z góry osłony nad pedałami te z filcem również są zawilgocone ?
Co może być przyczyną?
Zapchane odpływy ?