To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Odgłos pracy turbiny

scotek - 17-07-2018, 22:29
Temat postu: [II 2.0 DID] Odgłos pracy turbiny
Cześć wszystkim,

Martwi mnie głośna praca turbosprężarki. Przy wyłączonym radiu bardzo wyraźnie ją słychać z wnętrza pojazdu. Taki leciutki gwizd i zmieniający się wraz z obrotami dźwięk, coś jak sygnały karetki.

Wie ktoś co to może oznaczać ?

Pozdrawiam,
PK

Moody - 17-07-2018, 22:58

Do innego tematu
kajos - 18-07-2018, 06:05

na poczatek moze odlacz koncowke mocy
moga przeszkody z altka isc

radzik1 - 18-07-2018, 08:33

Posprawdzaj nieszczelności na wężach jeśli wszystko jest ok a sprężarka trzyma parametry to lepiej naucz się z tym żyć gdzie nie pojedziesz będą ci wmawiać że turbina do remontu.
scotek - 18-07-2018, 21:18

No właśnie gdyby jeszcze jakieś wskazania były błędne ale mam czytnik OBD wszystko ok, moc jest wiec tymczasem jeżdżę...
radzik1 - 19-07-2018, 04:31

Podobnie miałem w passacie b5, też turbina wydawała dziwne odgłosy niestety tam po 2 latach puściła olej do wydechu ale passat miał wirusa na 170 koni i wszystkie słabe punkty wychodzą dwa razy szybciej.
kajos - 20-07-2018, 11:52

pisalemjuz wczesniej ze mozesz slyszec szum w glosnikach zakluceniami alternatora
odlacz bezpiecznikie radia i koncowki mocy (sa 2 oddzielne)

i wtedy posluchaj

odglos pracujacyej turpicy jak juz slychac tylko chwile jak laduje powietrze na max
u mnie w srodku tego wcale nie slychac ale jak zdarzylo mi sie jechac z uchylona klapa tylna to sie zdziwilem ze tak szumi (nawet yslalem ze waz ssie poluznil :lol: )