To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - Chłodnica oleju automatycznej skrzyni biegów

Witek1980 - 20-07-2018, 23:06
Temat postu: Chłodnica oleju automatycznej skrzyni biegów
Witam wszystkich czytających. Mam problem - przewody i chłodnica oleju automatycznej skrzyni biegów mam do wymiany <mocna korozja, małe nieszczelności>, gdzie mogę znaleźć nowe części ?
wojtas - 21-07-2018, 08:30

Niestety zamienników brak, pozostają używki lecz ich stan zazwyczaj jest podobny. Możesz zapytać również w ASO, podejrzewam jednak że cena będzie jak zwykle zaporowa.
Na rynku jest sporo chłodnic uniwersalnych które można dopasować, przykładowo:
https://www.google.pl/sea...j_cIbS_iWQrwcM:

mmatulek - 18-09-2018, 14:34

Mam wrażenie, że częstą przyczyną uszkodzeń A/T jest niewłaściwe chłodzenie oleju w skrzyni. Zastanawiam się czy jest możliwość instalacji dodatkowego czujnika z np. kontrolką w kabinie, która by ostrzegła przed nieszczęściem. Może macie jakiś pomysł?
angelos - 21-09-2018, 21:54

mmatulek napisał/a:
Mam wrażenie, że częstą przyczyną uszkodzeń A/T jest niewłaściwe chłodzenie oleju w skrzyni. Zastanawiam się czy jest możliwość instalacji dodatkowego czujnika z np. kontrolką w kabinie, która by ostrzegła przed nieszczęściem. Może macie jakiś pomysł?

Jest możliwość włożenia czujnik przez uszczelniacz gumowy, który idzie do płyty sterujące, z tego co pamiętam, a później kabel do środka. Ja miałem podłączone do miernika. Lukasz zna temat.