To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - [1.3 2005] kontrolka EPS i brak wspomagania

otak - 23-07-2018, 02:09
Temat postu: [1.3 2005] kontrolka EPS i brak wspomagania
Witam posiadam Colta 1.3 70kw z 2005 roku i jak w temacie zapaliła się kontrolka EPS i wspomaganie nie działa.
przekładnia została wyjęta i oddana do regeneracji po powrocie wymienione końcówki kierownicze ale po zamontowaniu dalej nie działa. kupiłem sterownik podmieniłem i dalej nie działa. wyrzuca dwa błędy na zmianę i czasem na raz i to na obu sterownikach to samo:
-c1531
-c1541
w regeneracji mówili że faktycznie coś było nie tak i naprawili więc na chwilę obecną chce sie upewnić z całą resztą zanim znów ją oddam.
w googlach jest dużo manuali na temat tych błędów ale według zaleceń na multimetrze wszystko zdaje się ok jedyne co to jeszcze nie sprawdzałem listwy CAN. czujniki ABS działają i na komputerze każdy osobno pokazuje prędkość. na klimatyzacji i wyświetlaczu pokazało jakieś błędu z Uxxxx ale zapomniałem zapisać(ale prawdopodobnie sporadyczne i wrzuciło je przy zamianach sterowników). Napięcie i ładowanie ma również ok jak i bezpieczniki na klemie plusowej. nie robiłem żadnej adaptacji i nie mogę znaleźć potwierdzenia czy jest tutaj wymagana czy jest auto kalibracja. z góry dziękuję za pomoc.