Outlander II GEN Techniczne - OUTLANDER II 2.0 DID BSY pęknięte dźwigienki zaworowe
Feder_Poland - 24-07-2018, 22:27 Temat postu: OUTLANDER II 2.0 DID BSY pęknięte dźwigienki zaworowe Witam wszystkich.
Próbowałem znaleźć interesujący mnie temat, ale nigdzie nic nie znalazłem w związku z tym piszę. Mianowicie po zdjęciu dekla górnego stwierdziłem zerwanie dwóch dźwigienek zaworowych. Objawem była czarna chmura dymu przy dodawaniu gazu oraz brak mocy. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem? Dodam, że rozrząd cały. Nie było zderzenia z zaworami no chyba, że w przeszłości a dopiero teraz osłabione dźwigienki pękły. Czekam na sugestie i ewentualne porady. Jutro idę dalej w dół, ale zastanawiam się czy nie ściągać całej głowicy.
plecho1 - 25-07-2018, 08:34
Znajomy miał coś podobnego w Peugeocie 307, popękały same z siebie, podobno ten typ tak ma. Wszystkie wymienił na nowe i śmiga dalej.
Feder_Poland - 25-07-2018, 21:10
Dzięki. Zastanawiam się czy wymieniać wszystkie bo to spory koszt a dostęp jest łatwy więc jak się coś stanie to się wtedy zrobi. Jedna sztuka to koszt około 80zł a jest ich 16 więc wymienię raczej tylko te uszkodzone. No chyba, że po oględzinach wyjdzie coś innego
plecho1 - 25-07-2018, 21:54
Warto dokładnie obejrzeć bo inne mogą być już popękane. Jak dostęp dobry i lubisz się bawić nawet wtedy jak auto bardzo potrzebne to wymieniaj tylko uszkodzone.
Feder_Poland - 30-07-2018, 18:05
Jak się okazało ktoś przy tym grzebał wcześniej i założył dźwigienki nie od tego modelu. Źle leżały na zaworach i dlatego pękły. Nowe zamówione i jutro składamy. Zobaczymy jak będzie to chodziło.
[ Dodano: 03-08-2018, 18:17 ]
Wymienione 6 dźwigienek i wszystko hula jak trzeba. I Misiek od razu jakby inaczej się zbiera
|
|
|