Carisma - Techniczne - Elektryczny panel do opuszczania szyb
Lubuszanin - 29-07-2018, 11:30 Temat postu: Elektryczny panel do opuszczania szyb Witam wszystkich,
pewnie jak większość mam problem z panelem do opuszczania szyb w Carismie, wyłamują się przyciski. Posiadam panel do opuszczania 4 szyb, dwa przyciski do przednich szyb ledwo się trzymają i szyby działają jak chcą, natomiast kolejne dwa do tylnych szyb są ok. Pytanie brzmi czy można przełożyć przewody we wtyczce co idzie do panelu tak żeby przednie szyby otwierać przyciskami od tylnych szyb które są nie uszkodzone? Jak sprawdzić które przewody są do jakiej szyby?
Pozdrawiam
Bizi78 - 29-07-2018, 12:39
A nie lepiej kupić nowe przyciski.
Lubuszanin - 29-07-2018, 18:26
Już raz wymieniałem cały panel. Co do samych przycisków nie wiem czy można je kupić osobno. Myślałem też o przełożeniu dobrych przycisków od tylnych szyb na miejsce tych od przednich, ale nie chcą wyskoczyć. Podważałem je śrubokrętem ale stawiają duży opór. Nie chcę połamać ostatnich dobrych więc pomyślałem o przełożeniu kabli we wtyczce.
Bizi78 - 29-07-2018, 19:57
Pewnie jeszcze zakładałeś panel z aliexpres .
Przyciski są dostępne osobno pod nr. FIELD067 i FIELD066.
Chyba nie podkręciłem numerów, jeden jest podświetlany a drugi nie.
Hugo - 30-07-2018, 08:32
Da się wyjąć przyciski z przełączników. Przekładałem tak z tylnego przycisku do panelu kierowcy. Ciężko się je wyjmuje, ja stary przycisk pociąłem na kawałki.
tom.f - 30-07-2018, 09:44
Rowniez mialem problem z wylamanym przyciskiem.Kupilem w Aso za 36 zl. zamontowalem i dziala bez zarzutu
|
|
|