[97-04]Galant EAxA/W - Wyposażenie Galantów
pplmr012 - 30-03-2007, 19:59 Temat postu: Wyposażenie Galantów Witam,
Na początku zaznaczam że przejżałem tylko wycinek forum więc jeżeli temat już był poruszany w trej formie to proszę o jego usunięcie.
Pytanie: Jakiego wyposażenia możemy się spodziewać kupując auto w zależności od wersji, rocznika, może też rynku przeznaczenia (kraju w europie) itp.
Zaznaczam że mnie interesuje ósma generacja, ale wrto poznać też inne.
Pozdrawiam,
mr012
macia - 30-03-2007, 20:31
W standardzie takie rzeczy jak: abs, poduszki, pełna elektryka (szyby, lusterka, antena), klimatronik, podłokietnik, welur, wspomaganie, regulacja świateł i kierownicy, immobiliser, centralny zamek, alufelgi i pewnie coś jeszcze. W bogatszych wersjach możesz znaleźć skórę, drewnianą kierownicę, tempomat, czujniki cofania, szyberdach, podgrzewane siedzenia, kontrolę trakcji, halogeny, i znów pewnie coś jeszcze... Super sprawą są zegary high contrast, które też nie występowały we wszystkich wersjach.
W najuboższej wersji comfort klima jest manualna, nie ma halogenów, listwy czarne (nie w kolorze nadwozia), zdarza się że szyby na korbkę.
Wersje sport edition, avance miały felgi aluminiowe 17cali, w innych są 15 calowe.
To tak pokrótce co mi do głowy przychodzi, za chwilę pewnie koledzy dodadzą coś od siebie
pplmr012 - 30-03-2007, 20:52
Alufelgi to standard? Jakie wzory są orginalnych alu.
mr012
roch_27 - 30-03-2007, 20:53
Tutaj jest mniej więcej opisane na temat wersji amerykańskiej KLIK oraz TU na temat wersji Europa
pozdro
[ Dodano: 30-03-2007, 21:06 ]
pplmr012 napisał/a: | Jakie wzory są orginalnych alu. | zobacz TU masz ori 15" oraz TU 17" wersja AVANCE;)
Były jeszcze 2 rodzaje 17" jak poniżej :
autko użytkownika kunta
oraz 17" takie jak TU
pozdro
Anonymous - 31-03-2007, 13:22
Od siebie dodam, że szyberdach panoramiczny (czytaj duży), bajer jak diabli...
swinks_UK - 20-04-2007, 23:19
Poza tym: spryski reflektorów przednich, poduszki boczne, upgrade'owany system audio (naprawdę niezły ), jesli skóra to beżowa lub czarna. Tempomat szedł najczęściej z kontrolą trakcji, wbudowana instalacja hands-free do komórek w GSM 900.
Tyle co pamiętam z głowy...
akbi - 23-04-2007, 13:48
swinks_UK napisał/a: | Tempomat szedł najczęściej z kontrolą trakcji, |
chyba nie zawsze, bo ja mam tempomat, ale niestety nie mam kontroli trakcji
a co to jest ACC ??
roch_27 - 23-04-2007, 14:08
akbi, na temat tempomatu czytaj TU
akbi - 23-04-2007, 14:50
roch_27 napisał/a: | akbi, na temat tempomatu czytaj TU |
oooo...dzięki
pplmr012 - 30-08-2007, 03:04
Witam,
Przeglądając szwajcarską stronę autoscout24 natrafiłem na wersje:Premium, Silver 25 i Dynamic
Np. na stronach niemieckich niema takiej rozmaitości wersji. Czy były tylko na tym rynku sprzedawane?
I tu pytanie gdzie jest miejsce tych wersji wśród Comfort, Elegance i Avance?
Może ktoś się z nimi zetknął.
Pozdrawiam,
mr012
roch_27 - 30-08-2007, 08:18
Z tego co widzę to niby wersja Premium i Silver to nic innego jak Avance dodatkowo śmiem twierdzić że Silver oznacza tylko kolor
Natomiast Dynamik to nic innego jak Elegance
Jako, że te auta są ze Szwajcarii to rzeczywiście mogą posiadać wyposażenie dodatkowe w postaci TCL - nazwany przez nich TCS Poza tym reszta bez zmian.
Wersja Comfort jest tylko z silnikiem 2.0 - różni się od pozostałych jedną rzeczą - klimą manualną.
pozdro
Maciek - 26-03-2008, 21:40
Odgrzewam troszkę z pytaniem o immobiliser. Do ubezpieczenia potrzebne dane bo auto jeszcze nie ma alarmu. Prawdopodobnie jest w kluczyku? I co przy ew dorabianiu dodatkowego kluczyka? Pozdro
Krzys - 27-03-2008, 08:29
A słyszał ktos o wersii dunlop??SE
bo mi wczoraj sie obiło o uszy...
podobno obnizony zawias,felga siakas inna i cos tam jeszcze...
tucci - 27-03-2008, 09:32
SE to nic innego jak sport edition i rozni sie od modelu standardowego innym przednim zderzakiem, ma ciut inne progi boczne ( w kolozre nadwozia) dedykowany wydech sportowy-remus, 17" obrecze, zawieszenie obnizone(eibach o ok 30mm).
Co do wyposazenia nie rozni sie praktycznie niczym od standardowych modeli poza tym ze w wersji estate tylnie boczne i tylna szyba przyciemniona w standardzie.
misjonarz. - 28-03-2008, 22:24
do tego w SE konsola centralna w pseudo karbonie
|
|
|