To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Spinki progu O1T

Tiamat - 13-08-2018, 10:33
Temat postu: Spinki progu O1T
Witam,
poszukuję spinek progu ( listwy progowej ) do O1T. Dzwoniłem do Auto Test w Markach i jegomość mi wyjaśnił po wklepaniu vinu, że są trzy rodzaje tych spinek. Czarne i białe w cenach 6, 12 i 16 sztuka. Problem polega na tym, że nie wiem na jakie jest mocowana listwa pod drzwiami tył. Brakuje mi dwóch ostatnich spinek. Zakładam, że jak zdejmę listwę, żeby sprawdzić inne spinki to urwę wszystkie :P Ostatecznie mogę kupić każdej po dwie...
Może ktoś ma fotkę spinek bo rozbierał/czyścił/konserwował/naprawiał albo zwyczajnie się nudził i z ciekawości tam zaglądał?
Dzięki za info.
Piotr.

Bzyk_R1 - 13-08-2018, 13:49

Listwa progowa trzyma się na szarych spinkach montowanych na klik w blasze progu oraz na białych z uszczelką z pianki w które wkręca się metalowe wkręty od dołu (tych jest chyba 5 na stronę)

Te ze zdjęcia są na klik. Nie mam lepszego zdjęcia:

Te spinki są od dołu, w nie wkręcasz wkręty:

Ambroży - 13-08-2018, 22:50

Ma je w ofercie firma Romix. Jakieś 5 razy taniej niż ASO
Tiamat - 13-08-2018, 23:13

Dzięki za pomoc. Oględziny potwierdziły że listwa wypieła się ze spinek montowanych " na klik" tj. tych z góry w kolorze czarnym/grafitowym. Udało mi się ostatnią z trzech wpiąć i listwa nie odstaje. Jak znajdę chwilę ogarnę jeszcze te dwie.
Ps. lecą pomuki :wink:

Bzyk_R1 - 13-08-2018, 23:23

To jeszcze podpowiem Ci żebyś przed montażem nowych "na klik" wyprostował blachę w otworach gdyż jest cienka i łatwo się odkształca przy wyrywaniu. W ten sposób lepiej siądzie próg.
Tiamat - 14-08-2018, 09:35

Jeszcze raz dzięki.