To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Termometr wyświetlacz przygasa gaśnie nie pokazuje

krakowiak - 21-08-2018, 22:01
Temat postu: Termometr wyświetlacz przygasa gaśnie nie pokazuje
Witam,
od czasu zakupu w PII na konsoli obok inklinometru i wysokościomierza termometr (wersja tylko temperatura zewnętrzna) pokazywał i nie pokazywał aktualnej temperatury.
Kiedy stuknęło się w szybkę lub nawet mocno przywaliło w konsolę potrafił się zapalić na chwilę, przygasał, był ledwo widoczny w końcu gasł.
Kupiłem na allegroszu używkę - taka sama.
Zamontowałem i dokładnie to samo :|
Drugi termometr z tą samą usterką? No nie wiem... zacząłem podejrzewać, że jakieś sygnały nie dochodzą do niego.
Czy ktoś dysponuje może schematem tego układu? (tam jest bodajże 5 kabelków).

Jeśli nie to polutuję jakiś termometr po swojemu. Ale nie chciałbym targać nowej wiązki a tylko użyć tą co mam. Ktoś wie jaka jest charakterystyka termistora?

szofer33 - 22-08-2018, 19:42

Mam to samo kolego. Poprawiałem luty w tym zegarze itd ale nic to nie dało. U mnie jak czasem docisnę szybkę to zadziała itp. wiec problem raczej z tym wyświetlaczem niz termometrem w zderzaku.
Hej.

RR1111 - 25-08-2018, 00:09

U mnie termometr ożył po wymianie kondensatorów (wersja z kompasem),
termistory założyłem 1k chyba ntc

tremba - 03-04-2021, 15:28

Odgrzeje kotleta :-) . Moglbys podac jakie kondensatory i gdzie sie znajduja? Trafil mnie misiek z podobnym problemem.
szofer33 - 09-04-2021, 20:55

U mnie pomogło ponowne nagrzanie lutów wyświetlacza. Też kupowałem 2 szt bodajże ale akurat w ostatnim poprawa lutów zadziałała i jest ok ze 2 lata.