Space Star Techniczne - Wymiana chłodnicy klimatyzacji Space Star 1,3, 2001 r.
mastasm - 22-08-2018, 16:58 Temat postu: Wymiana chłodnicy klimatyzacji Space Star 1,3, 2001 r. Hej.
Czy ma ktoś instrukcję lub mógłby opisać mi jak wymienić nieszczelną chłodnicę klimy (uszkodzone lamelki) w moim miśku? Czy mogę zakupić samą chłodnicę czy powinienem też i osuszacz?
Hugo - 26-08-2018, 16:04
Wymieniałem kilka tygodni temu. Jest to dziecinnie proste. Odkręcasz górne mocowania chłodnicy wody, wystawiasz chłodnicę z dolnych uchwytów i odsuwasz w kierunku silnika. Odkręcasz rurkę i wąż idące do chłodnicy klimy. Odkręcasz od strony silnika po 1 śrubce na klucz 10 po prawej i lewej stronie chłodnicy i wyjmujesz ją. Składasz w odwrotnej kolejności. Ja osuszacza nie wymieniałem i klima po napełnieniu działa pięknie.
mastasm - 26-08-2018, 16:37
Hugo napisał/a: | Wymieniałem kilka tygodni temu. Jest to dziecinnie proste. Odkręcasz górne mocowania chłodnicy wody, wystawiasz chłodnicę z dolnych uchwytów i odsuwasz w kierunku silnika. Odkręcasz rurkę i wąż idące do chłodnicy klimy. Odkręcasz od strony silnika po 1 śrubce na klucz 10 po prawej i lewej stronie chłodnicy i wyjmujesz ją. Składasz w odwrotnej kolejności. Ja osuszacza nie wymieniałem i klima po napełnieniu działa pięknie. |
A podrzuciłbyś link skąd kupiłeś chłodnicę?
Hugo - 01-09-2018, 22:30
mastasm, używkę kupiłem za 49 zł + wysyłka
|
|
|