To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Gumy łącznika, przód

Anonymous - 31-03-2007, 10:34
Temat postu: [CA1A 1.3] Gumy łącznika, przód
Mam do zmiany te gumy, nie wiem czy dobrze je nazwałem. To nie są gumy stabilizatora (bo takie kupiłem po 20zł oryguinalne, i to nie te) tylko takie co są prawie na końcu, 2 gumy na jedną stronę.
Pytanie moje - czy kupić zamienniki? Dzwoniłem do ASO i mają ale też zamienniki i po 45zł za komplet na stronę (że tam jakieś śruby, podkładki itp.). Troche to dużo. Nie da się samych tych gum kupić??
Możecie mi przybliżyć trochę ten temat?

Anonymous - 31-03-2007, 11:43

To się nazywa łącznik stabilizatora i nie spotkałem się jeszcze aby można było kupić same gumy. Ale mogę się mylić.
Anonymous - 31-03-2007, 12:24

Łączniki stabilizatora występują zawsze z śrubą. Zamienników nie kupuj, bo nie warto. Po paru miesiącach będzie to samo. Ja kupiłem najpierw zamienniki, a po czterech miesiącach wymieniałem na oryginały. U Japaneze za komplet oryginałów zapłaciłem 135 PLN.
Anonymous - 31-03-2007, 16:04

Tak dla pewności, czy mówicie o tej części?

Kurcze w ASO Mitsubishi zaproponowali mi zamiennik!
To pewnie kupię u Japaneze.
A czy jeżdżenie z tym w takim stanie grozi czymś poważniejszym? Myślę o wymianie tylko i wyłącznie dlatego, że mechanik powiedział że "pasowałoby"...

Anonymous - 07-06-2007, 20:44

Mi potrzebna wlasnie jest ta sruba z tymi gumkami czy kupie gdzies sama ta srube czy musze kupowac caly lacznik stabilizatora?
Hugo - 08-06-2007, 08:23

zdzislavo napisał/a:
Mi potrzebna wlasnie jest ta sruba z tymi gumkami czy kupie gdzies sama ta srube czy musze kupowac caly lacznik stabilizatora?
Nie kupisz samej śruby. Łącznik występuje tylko w całości z metalowymi podkładkami i gumkami. Używaj funkcji SZUKAJ, bo to było pisane ze 100 razy.
Anonymous - 10-06-2007, 16:35

tez tyle płaciłem za łączniki 45zł za strone ale waliło dalej i wymieniłem gumy stabilizatora i teraz jest pięknie polecam wymiane
mechu102 - 11-06-2007, 19:59

ja mialem ten sam problem. na dziurach walilo jak szalone. jzu myslalem ze bede mial po zimie wachacze do wymiany i chyba caly uklad kierowniczy ale okazalo sie ze wystarczylo wymienic dwie gumki na stabilizatorze i sprawa calkiem ucichla.
polecam jak najbardziej wymiane tych gumek tak jak kolega.
koszt tych gumek to okolo 10zl jedna firmy JC. innych nieszukalem bo nie mialem czasu zbytnio.
pozdrawiam