To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - [CS9W] Rozrząd 2.0 4G63

Cyckonauta - 24-08-2018, 20:18
Temat postu: [CS9W] Rozrząd 2.0 4G63
Cześć. Przymierzam się do wymiany rozrządu w swoim lancerku. Przebieg aktualny to 200 tys kilometrów. Przy wymianie rozrządu zmieniać też pompę wody, czy wymiana samego paska wystarczy? Poprzednia wymiana była przy przebiegu prawdopodobnie lekko ponad 128 tys.
krzychu - 24-08-2018, 21:43

Ciekawe bo rozrząd się wymienia przy 90 tys więc skąd 128 tys? Mi rozciągnął się po 64 tys od wymiany...

- paski masz 2, na pewno do wymiany
- pompę wody jak nie była wymieniana to na pewno też
- napinacz teoretycznie się testuje ale lepiej wymienić
- rolki

Pytanie czy zewnętrzny pasek i napinacz masz w dobrej kondycji bo pewnie też trzeba coś tam wymienić... Oglądnie mechanik przy wymianie.

zbychu74 - 25-08-2018, 11:52

Dostarcz mechanikowi instrukcję jak ma to zrobić.Bo gro mechaników nie ma pojęcia jak ustawić wałek balansowy na pompie oleju.
Cyckonauta - 25-08-2018, 12:33

krzychu napisał/a:
Ciekawe bo rozrząd się wymienia przy 90 tys więc skąd 128 tys? Mi rozciągnął się po 64 tys od wymiany...

- paski masz 2, na pewno do wymiany
- pompę wody jak nie była wymieniana to na pewno też
- napinacz teoretycznie się testuje ale lepiej wymienić
- rolki

Pytanie czy zewnętrzny pasek i napinacz masz w dobrej kondycji bo pewnie też trzeba coś tam wymienić... Oglądnie mechanik przy wymianie.

Naklejka od wymiany jest, ale napisane było długopisem i się starło. Wygląda to na 128, wiem że wymiany są co 90, więc na dobrą sprawę może to być i 188. Tak czy owak, będę chciał wymienić.

zbychu74 napisał/a:
Dostarcz mechanikowi instrukcję jak ma to zrobić.Bo gro mechaników nie ma pojęcia jak ustawić wałek balansowy na pompie oleju.

O tym już gdzieś przeczytałem, tak zrobię.