Outlander III GEN Techniczne - Demontaż kierunkowskazu lusterka i listwy między nawiewami
Brodzins - 26-08-2018, 17:22 Temat postu: Demontaż kierunkowskazu lusterka i listwy między nawiewami Witajcie potrzebuję dwóch wskazówek.
Jak wymienić kierunkowskaz w lusterku zewnętrznym (lewym dokładnie),
oraz jak zdemontować listwę która znajduje się pomiędzy nawiewami pasażera - nad schowkiem.
Kierunek lekko rozbił poprzedni właściciel... a spod tej listwy wydobywają się jakieś trzaski w czasie jazdy... strasznie irytujące.
Auto na gwarancji, więc chciałbym zrobić to ładnie i powoli...
Bizi78 - 26-08-2018, 22:12
Co do lusterka to zajrzyj do manuala:
http://mmc-manuals.ru/man...16/index_M1.htm
51 -EXTERIOR
- OUTSIDE MIRROR
- OUTSIDE MIRROR
- DOOR MIRROR REMOVAL AND INSTALLATION
Co do listwy to popatrz:
52A-INTERIOR
- INSTRUMENT PANEL ASSEMBLY
- INSTRUMENT PANEL ASSEMBLY REMOVAL AND INSTALLATION
Brodzins - 27-08-2018, 08:14
Dziękuję bardzo, nie wiedziałem że jest taki manual.
Kierunkowskaz już wymieniony.
Procedura bardzo prosta - około 20 min i auto wygląda jak nowe.
Gdyby ktoś potrzebował wskazówek - służę pomocą praktyczną
To masz - 09-12-2022, 18:18
Muszę zdemontować wkład lusterka by wyjąć kierunkowskaz czy wystarczy podważyć lakierowaną osłonę?
[ Dodano: 10-12-2022, 12:24 ]
Naprawa szyby czołowej wg filmu skończyła się niepowiedzeniem...
Próbować z lusterkiem?
https://youtube.com/shorts/31cQIHx_olc?feature=share
[ Dodano: 15-12-2022, 09:58 ]
W filmach znalezionych na YT demontują wkład lusterka, jednak wg mnie nie trzeba tego robić. Wystarczy wcisnąć pod osłone plastikowe narzędzie do demontażu tapicerki i po obwodzie wypinać zaczepy.
Trzeba robić to delikatnie i z wyczuciem, nie ciągnać za wszelką cenę osłony, tylko skupić się na wypinaniu zaczepów.
Przekonam się w trasie czy brak pianki na nowych kierunkach będzie powodował niechciane efekty dźwiękowe. Jeśli tak to przykleję uszczelkę piankową.
rajan - 15-12-2022, 21:22
Ta pianka to chyba bardziej za uszczelkę miała robić. Trzasków bym się nie obawiał, ale jeżeli jest trochę miejsca to coś bym tam nalepił.
mohinder - 15-12-2022, 22:35
Zakładałem takie same też bez pianki/gąbki jakieś 6 miesięcy temu. dalej działają i wszystko jest w porządku.
|
|
|