ASX Techniczne - Moje boje z ASXem - doposazanie
tokyo - 04-09-2018, 10:46 Temat postu: Moje boje z ASXem - doposazanie Witam wszystkich
Założyłem ten temat pokazac co mozna zrobic w ASXie
cel prac:
1. przerobic system pilotowy na system bezpilotowy KOS
2. Wyciszyc auto
3. Naglosnic auto
4 Wstawic navi nowego typu z out 3 z mozliwoscia komunikacji z autem
5. oprogramowac auto
6 Oswietlenie na nogi przod tyl
7 wdrozyc wszystko co wiem do swojego samochodu
temat bedzie na bierzaco uzupelniany
zako7 - 04-09-2018, 11:56
tokyo napisał/a: | oprogramowac auto |
Napisz coś więcej
Verrm - 04-09-2018, 12:06
ASXa z którego roku masz? W sumie jestem nawet ciekaw jak podejdziesz do wyciszania wnętrza, chętnie bym jakieś proste wyciszenia sam zrobił, aby przyjemniej się na autostradzie jechało
joujoujou - 04-09-2018, 15:05
Niecierpliwie czekam, szczególnie na punkty 2,5,6 i 7.
m4rud3r - 07-09-2018, 06:50
Tokyo - brawo Ty ciekawy plan , teraz tylko wytrwać w realizacji życzę samozaparcia , kibicuję i śledzę z niecierpliwością
piotraz - 18-09-2018, 09:34
udało się już coś zrobić?
tokyo - 18-09-2018, 20:43
tak zdjecia wkrotce
zbieram odpowiednie czesci
ale zaskocze co niektórych )
JohnYankee - 19-09-2018, 12:57
Proszę wybaczyć,że wtrącam swój wątek w ten temat. Nie chcę zaśmiecać forum.
Otóż podobnie jak kolega doposażam ASXa -w podłokietnik na tylnej kanapie. Z tyłu nie ma bowiem uchwytów na kubki i jest tylko 1 kieszeń w parciu fotela przedniego. Z resztą kanapa nie jest zbyt wygodna (zbyt pionowa) i podparcie bardzo się przydaje. W związku z tym mam pytanie, czy w mojej fabrycznie nowej kanapie da się zainstalować podłokietnik z innego oparcia w nią wyposażanego? Kupiłem taki za grosze, pochodzi z auta z 2011 roku, mój jest z 2017. Czy w moim oparciu jest gotowy stelaż do takiego podłokietnika , czy też trzeba go jakoś wspawać. Samo tapicerowanie nie stanowi problemu. Pytam, bo trudno mi zajrzeć do środka oparcia, z powodu dziwnego zamka błyskawicznego którego nie da się przesunąć do góry bez jego uszkodzenia. Chyba że robię coś nie tak.
Odpowiadając na nasuwające się pytania-dlaczego po prostu nie przełożę starego oparcia opowiadam,że jest ono uszkodzone(mechanizm zatrzasku opuszczania oparcia oraz plastykowy uchwyt dla pasa środkowego).
Jeżeli piszę w niewłaściwym temacie proszę admina o przeniesienie mojego wątku w stosowne miejsce na forum.
m4rud3r - 22-09-2018, 16:35
@Tokyo - nie daj za długo czekać na nowości , bo potrzebuję motywacji aby coś ze swoim Miśkiem ruszyć
pablo87 - 23-09-2018, 22:43
Tokyo na pewno nas zaskoczy... czy ciekawe czy przy okazji jakieś toturial-e zrobi
tokyo - 25-09-2018, 00:27
prosze podsstawa do dzialania
drzwiczki
czy cos takiego moze byc
skawin - 25-09-2018, 07:21
o [edit] człowieku zrobiłeś z niego wydmuszkę , nie wiem czy bym się na takie coś odważył, zawsze jest ryzyko że przy takim zabiegu coś urwiesz ukręcisz, potem nagle coś puka stuka czy skrzypi. ale gratuluje odwagi i śledzę dalsze postępy
tokyo - 25-09-2018, 08:28
no prawie, ale tak na marginesie w Mitsubishi siedze ~20 lat
Dla mnie sa to klocki LEGO Technik i elektryka / elektronika w tym aucie jest czyms normalnym
juz nie mowiac o skladaniu rozkladaniu ASXa/Lancera/Outlandera/SpaceStara w poszukiwaniu usterek ktorych usuniecie nie polega na nacisnieciu przycisku w testerze Enter tylko na diagnostyce przeszukaniu schematow i znalezieniu srodka lub polsrodka do prawidlowego dzialania auta.
Tak wiec nie ma mowy o urwaniu zaczepow kolkow lub ukreceniu srob sa to drogie rzeczy a zle zlozenie skutkuje tak jak wspomniales brzeczeniem,trzaskaniem czy nawet ocieraniem o siebie plastikow
m4rud3r - 25-09-2018, 17:11
No szacun ! Poleciałeś po całości ! Też mi się marzy tak outka swego wybebeszyć i wszystko ogarnąć, ale niestety brak miejsca , warunków czasu i odwagi
Verrm - 26-09-2018, 17:49
Wow, szacuneczek, idziesz po całości - gratuluję
Szczególnie mnie interesuje jak podejdziesz do wyciszenia kabiny od odgłosów silnika. Osobiście nie pogardziłbym jakimś prostym sposobem na lepsze wyciszenie przy predkosciach autostradowych
|
|
|