Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Problem podczas przyspieszenia.
Rocco - 28-09-2018, 00:29 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Problem podczas przyspieszenia. Witam serdecznie wszystkich maniaków.
Jest to mój pierwszy post, nie znalazłem rozwiązania na forum więc postanawiam poprosić o pomoc.
Parę miesięcy temu kupiłem Cari z silnikiem 1.8 GDI. Do dzisiaj było ok.
Podczas przyspieszenia kiedy przekroczy 2500-3000, obroty idą maksymalnie w górę, ale auto już nie przyspiesza tak jak wcześniej.
Nauczyłem go obrotów, przez chwilę było ok i znowu problem wrócił. Dodatkowo dowiedziałem się, że dziś rano mojej dziewczynie podczas ruszania na jedynce auto szarpnęło.
Nie wiem czy wina leży po stronie paliwa, bo przedwczoraj tankowałem na Orlenie gdzie wcześniej non stop zalewana była na zaufanej stacji. I muszę dodać jeszcze, że przymierzam się do wymiany łożyska oporowego, ale wątpię że to w nim wina skoro po zresetowaniu kompa chwilę chodził normalnie.
Proszę o pomoc chłopaki, nie chce niepotrzebnie kasy tracić.
ross - 01-10-2018, 18:56
" obroty idą maksymalnie w górę, ale auto już nie przyspiesza tak jak wcześniej." Z tego co opisujesz to raczej ślizga zużyta tarcza sprzęgła,docisk i może łożysko oporowe do wymiany. Zapytam czy ile przebiegu i czy ktoś się uczył jeździć na pół sprzęgle lub co holował tym samochodem? Pozdrawiam.
|
|
|