To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer Inform? Not anymore!

Vashet - 28-09-2018, 13:45
Temat postu: Lancer Inform? Not anymore!
Hej,

Historia samochodu o tyle ciekawa, że właściwie sam go wybrałem blisko 10 lat temu, tyle że dla wujka. Szukał wtedy sedana na kilka najbliższych lat. Po objechaniu kilku salonów Mitsu było bezkonkurencyjne: Rewelacyjny wygląd, wyśmienite wyposażenie, cena bardzo przystępna no i ta chwalona japońska jakość, decyzja o zakupie padła błyskawicznie.

Ok. rok temu wujek zaczął szukać nowego SUV'a i tak samochód trafił do mnie. Golutenki Inform, jakim go fabryka stworzyła :mrgreen: jednak to mi nie przeszkadzało. Najważniejsza dla mnie była buda (sedan mi leży dużo bardziej niż sportback), oraz silnik 1.8.
Samochód z pewnego źródła, zadbany, bezwypadkowy, przebieg prawdziwy, cena promocyjna - kto by nie skorzystał 8)

Po roku użytkowania przyszedł czas na drobne zmiany. Wiedziałem że w tej budzie jest potencjał, potrzeba tylko dołożyć kilka zabawek.

Etap1
Na pokład trafiły:
- Koła OEM Mitsu 18' - 215/45
- Dokładki przód
- Progi
- Sprężyny HR -35/20mm
- Wydech podwójny Ulter
- Tablica na bok (EVO Style)

Etap2 (plany)
- lotka na klape (ta najmniejsza listewka)
- lampy czarne z EVO albo LED
- dyfuzor na tył

Stock (jaki Inform jest, każdy widzi :P )

Vashet - 28-09-2018, 13:46

Etap 1

vrangsinn - 28-09-2018, 15:00

piękny...po tych zmianach inne auto...a niby małe detale...ja tam szukam aktualnie sportbacka dla żony... :roll:
Hugo - 28-09-2018, 20:09

Po zmianach wygląda przepięknie.
HUGIO - 28-09-2018, 20:12

Dyfuzor zdecydowanie poprawi wygląd tyłu, bo na mój gust teraz końcówki wydechu na zdjęciach zbyt wystają z auta i się z nim "nie zlewają". Wydaje mi się, że trochę ciemniejsza szyba też by dodała uroku ;)
Vashet - 28-09-2018, 20:52

vrangsinn napisał/a:
piękny...po tych zmianach inne auto...a niby małe detale...ja tam szukam aktualnie sportbacka dla żony...

Dzięki i powodzonka. Może jednak sedan? :twisted:

Hugo napisał/a:
Po zmianach wygląda przepięknie.

Dzięki :)

HUGIO napisał/a:
Dyfuzor zdecydowanie poprawi wygląd tyłu, bo na mój gust teraz końcówki wydechu na zdjęciach zbyt wystają z auta i się z nim "nie zlewają". Wydaje mi się, że trochę ciemniejsza szyba też by dodała uroku

Zgadzam się w zupełności, tak naprawdę to dyfuzor już dawno trafiłby na pokład gdyby nie fakt że od pół roku nie ma nowej dostawy (wojtmar).
Co do końcówek to wyczytałem przed montażem że ulter standardowo wystaje 'za mocno'. Jak go odbierałem to byłem w szoku że aż tyle, ale pojeździłem kilka dni i już było oki (docelowo chcę zobaczyć jak się to skomponuje z dyfem i wtedy ewentualnie przyciąć).