To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Spinki.

Mario_Luigie - 01-10-2018, 20:21

Bzyk_R1 napisał/a:
Nacz, zamów sobie nowe. U mnie działa to tak że zamawiam do 9 rano i mam po południu. Też kupiłem komplet tych spinek do konserwacji. Jeżeli chcesz wycinać podkładki do starych to użyj gabki pod panele podłogowe :-D i przy wkładaniu nie przekręcaj o 90 stopni tylko wciśnij w pozycji docelowej bo je zniszczyć łatwo.

Dzięki za porady odnośnie noxudoli ;-) ogarnąłem wreszcie swoją konserwację.

Cześć! Gdzie można kupić komplet takich oryginalnych spinek do Outlandera 2. Jest w ogóle taka opcja, aby zakupić jakąś skrzynkę, gdzie występuje komplet. Z tego co widziałem to są one prze różne, a chciałbym dokładnie takie same. Jest w ogóle możliwe zdejmowanie spinek żeby zdjąć nadkola i wpięcie ich ponownie? :) Ile kosztował Twój komplet?

Dziękuję i pozdrawiam! :)

Bzyk_R1 - 01-10-2018, 20:56

Mario_Luigie, powinieneś zadać to pytanie w technicznym outlandera II generacji a nie robić tutaj koledze OT. Masz szczęście że obserwuję temat to odpowiem Ci.

Korzystałem z papierowego katalogu Romix,a oczywiście to są zamienniki oryginalnych spinek ale dają radę. Po oryginalne musisz udać się oczywiście do ASO. Gdybym jednak robił jeszcze raz konserwację pokusił bym się o ten zestaw na próbę:

https://www.joom.com/pl/p...26193-900504094

Gdybyś zamawiał daj znać na PW, może kupię też.

Mario_Luigie - 02-10-2018, 07:21

Bzyk_R1 dziękuję za odpowiedź. Zupełnie nie spodziewałem się, że robię coś nie prawidłowo, sądziłem, że kontynuacja tematu jest ok. W takim razie zapamiętam i poprawię się :) Dzięki! Dam znać jak już coś zdecyduje.
Bizi78 - 02-10-2018, 09:35

Wydzieliłem temat do odpowiedniego działu :wink: .
sharky - 02-10-2018, 16:30

Bzyk_R1 napisał/a:
Korzystałem z papierowego katalogu Romix,a

Katalog online oraz wyszukiwarka online firmy Romix też jest dostępna: http://spinkisamochodowe.pl/search_ajax Znalazłem tam numery katalogowe potrzebnych spinek do Lancera oraz do poprzedniego auta. Mając dokładne numery katalogowe mogłem zamówić i kupić je w lokalnym sklepie motoryzacyjnym, gdzie sprzedają spinki firmy Romix. :)