To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - 3 w skrzyni manualnej silnik 2.0 - problem

Robignek - 09-10-2018, 09:21
Temat postu: 3 w skrzyni manualnej silnik 2.0 - problem
witam, tak jak w temacie chciałem zapytać czy macie podobny problem? Ciężko jest wrzucić 3 gdy redukuję bieg z 4, a przy tych samych obrotach jak wrzucę z 4 2 i od razu później 3, to wchodzi.
jest to 2010r, 2.0 MIVEC.
Możecie podpowiedzieć?

pozdrawiam,
Robert

kajos - 09-10-2018, 10:49

moze by wyregulowac linki
Markymark - 11-10-2018, 10:32

U mnie 3-ka generalnie wchodzi czasami cieżko, a najgorzej chyba prosto z 2-ki. Dopóki daje się wrzucić bieg to nic z tym nie robię a wymiana oleju w skrzyni ani troche nie pomogła. Cóż.. taka uroda tych Misków
Robignek - 11-10-2018, 12:10

kajos napisał/a:
moze by wyregulowac linki

może rzeczywiście od regulacji linek zacząć. Macie jakiegoś polecanego mechanika, który nie będzie się uczył na mnie?
Robert

młynek - 18-10-2018, 00:05

zasmucę cię przerabiałem temat..... masz uszkodzony synchronizator na prowadzeniu przez co jeśli w skrzyni następują ujemne obciążenia biegu jest przesunięty w jedną stronę, a kiedy przeciążęnie jest w dodatnie w drógą dla tego nie możesz zredukować na dany bieg. wygląda to w taki sposób że są cztery wypusty ustalające synchronizator i jeśli są lekko przeciągnięte w jedną strone lub ukruszone to tak się dzieje. można to naprawić jedynie wymieniając synchronizator. wymiana oleju lub regulacja linek nie pomoże. jeśli chcesz podeślę ci zdięcie mojego synchronizatora.
Robignek - 18-10-2018, 11:19

A JAKI JEST KOSZT WYMIANY SYNCHRONIZATORA? Pewnie sama część to jedno, a wymiana 2x?