Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] MITSUBISHI GALANT 2.5 V6 AVANCE - AUTOMAT - SEDA
BlueArrow91 - 14-10-2018, 18:06 Temat postu: [EAx 97-04] MITSUBISHI GALANT 2.5 V6 AVANCE - AUTOMAT - SEDA Dzień dobry wszystkim. Jestem zainteresowany tym Galancikiem:
Klik
Co o nim sądzicie, o wyposażeniu, wyglądzie, cenie?
Pozdrawiam i czekam na opinie
Krzyzak - 14-10-2018, 22:06
Jest o nim spora dyskusja na FB. Zacytuję fragment:
"Przestrzegam przed zakupem, ode mnie wołał 10500 auto to trup, cieknąca chłodnica oleju, krzywa tarcza tył, auto lakierowane tragicznie. Wydech jakby się kończył zaraz przy silniku i dmucha od strony pasażera z tyłu, auto oglądałem 02.09.18
Od moich oględzin zrobił nadkola detailing i cofnął licznik z 220tys na 175tys."
"na aucie po 600um lakieru"
BlueArrow91 - 14-10-2018, 22:33
Lipa, a tak fajnie się zapowiadał samochodzik :/
Jeszcze jakieś cytaty mógłbym prosić?
robertdg - 15-10-2018, 09:01
W dobry tydzien cena stopniala o tysiaka, co do lakieru, jak jest zdjecie znaczka Avance w zblizeniu to inaczej juz to wyglada niż pieknie i blyszczaco z oddali
Cytat: | Rozrząd wymieniony w 2014roku przy przebiegu 140000tys km! | Po czterech latach i tak trzeba myslec o wymianie
Cytat: | Istnieje możliwość powrotu na kołach do domu po wykupieniu ubezpieczenia w cenie 70zł. | Nie wiem co sie zmienilo w ciagu ostatniego roku, ale jeszcze w zeszlym roku, do poruszania sie autem przywiezionym z niemiec wymagane byly blachy zjazdowe - mowie tu o legalnym porszaniu
larelijux - 15-10-2018, 10:26
Trochę mi tamten temat na facebooku śmierdzi, sam się w nim udzielałem.
Po pierwsze, kto skręca licznik z 220 na 175 tysięcy? Pomijam fakt, że to auto pewnie 220 tysięcy przekroczyło już dobrych parę lat temu, ale jaki idiota by się tak podkładał, szczególnie po zaostrzeniu przepisów związanych z kręceniem liczników? Brak jakichkolwiek dowodów ze strony osoby, która wystawiła ocenę auta na facebooku.
Po drugie, 600 mikrometrów miał na błotnikach tył i dołach drzwi, czyli tam, gdzie Galanty gniją najbardziej, więc po prostu ten był już robiony - kupiony tanio, pognity w Niemczech, zrobiony u nas - tak się przecież handluje tymi samochodami. 600um to 0.6mm, więc warstwa była położona do wygładzenia, a nie do uzupełnienia ubytków po dzwonie.
Co nie zmienia faktu, że za tą kasę nie warto. Szczególnie, jeśli oglądający to auto faktycznie ma rację co do jego stanu. Na facebooku widnieje cena 15900, jak ktoś tak zjeżdża, to na bank auto nie jest taką igiełką.
Paweł84 - 16-10-2018, 12:04
ta historia fejsbukowa troszkę mnie rozbawiła
czepić się w galancie o bijącą tarcze i wyciek spod uszczelki pokrywy zaworów
przecież to standard
widziałem to auto na niemieckim ebay auuuu
tez standardowo reperatury do wstawienia i do pomalowania maska przód - tyle mogę powiedzieć po zdjęciach jakie były zamieszczone
sprzedawała osoba prywatna jakiś Bjorg , auto stało w landzie Schleswig-Holstein
co do przebiegu nie bede sie wypowiadał
BlueArrow91 - 16-10-2018, 16:25
Haha, to za ile takie coś można by było akceptowalnie wziąć? 10k?
larelijux - 16-10-2018, 17:42
Zależy, co by się okazało na miejscu. 10 to trochę mało, jak w dobrym stanie to 13 mógłby spokojnie żądać
BlueArrow91 - 16-10-2018, 18:27
Rozumiem, a na co w takim razie zwracać uwagę przy tym aucie jakby doszło do sprawdzania?
larelijux - 16-10-2018, 18:34
Oprócz typowych bolączek które znajdziesz w FAQ zwróć uwagę na wszystko co napisała ta osoba na facebooku. Ja bym się jednak zastanowił, czy warto tam jechać, skoro ktoś wystawił na tyle negatywną opinię
Krzyzak - 16-10-2018, 19:48
wypowiadał się człowiek, który kupił moje auto, mechanicznie perfekcyjne, nie ma prawa się do niczego doczepić - tylko, że u mnie lakier średni był, sprzedałem za 12k ale jak patrzę ile w tym czarnym trzeba zrobić, to mój powinien kosztować 20
Paweł84 - 16-10-2018, 20:07
No to sie wypowiedział 🤣😂🤣
Pan krzywa tarcza 😂🤣
Coś czuję że nawet nie wiedział co to ile jest warta rozporka od "fałera"
Radio 2din też jest coś warte .
Pewnie chciał dać z 8 został pogoniony I wlewał żale na fejsbukach.
robertdg - 16-10-2018, 22:34
Paweł84 napisał/a: | Coś czuję że nawet nie wiedział co to ile jest warta rozporka od "fałera"
Radio 2din też jest coś warte . | Skoro kilka gratów przedstawia tak duża wartośc, to możesz kupić na czesci
Zawsze możesz kupić fanty osobno, taniej wyjdzie https://www.ebay.co.uk/it...bu0Bi:rk:3:pf:0
Samochód kupuje sie za to co sobą przedstawia - graty zawsze mozna skolekcjonowac
Paweł84 - 17-10-2018, 09:03
Z tego co się orientuję to mieszkamy w Polsce A tu rozporka 500 -600 zł więc nie wyjezdzaj mi z linkami ebay A uk
koleś to miał zapłacić 10k za to auto wiec nie jakoś mega dużo.
A gdybym chciał auto z takimi gratami, po prostu biorę kluczyki , a ebaya zostawiam tobie
Bizi78 - 17-10-2018, 11:53
Paweł84 napisał/a: | Z tego co się orientuję to mieszkamy w Polsce A tu rozporka 500 -600 zł więc nie wyjezdzaj mi z linkami ebay A uk
koleś to miał zapłacić 10k za to auto wiec nie jakoś mega dużo. |
Paweł, czyli rozumiem, że ze względu na samą rozpórkę warto go brać .
Może warto poczekać aż ktoś z MM będzie sprzedawał swojego galanta, pewnie cena będzie wyższa ale auto może będzie z historią na forum .
|
|
|