To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Ochydek z Anglii

swinks_UK - 16-10-2018, 20:39
Temat postu: Ochydek z Anglii
Taka sytuacja :mrgreen:
Potrzeba było pilnie zorganizować sobie wozidło na czas gdy Landryna jest w spa w Polsce i podlega rekonwalescencji spodu. Siła wyższa, więc szybkie poszukiwania czegoś taniego, bez szaleństw, tak aby te kilka miesięcy wytrzymało...

No i oto proszę Państwa, przedstawiam: OCHYDEK
Krótki opis:
Citroen C2 1.4 HDI z 2005 roku.
Dosłownie uratowany od zezłomowania w cenie jednego tankowania Landryny :shock: . Przebieg 125k mil. Stukało i pukało w zawieszeniu. Zero historii serwisowania, i tak by mnożyć...
Minął tydzień i zdążyłem doprowadzić Ochydka do sprawności i zrobić przegląd. Hm... ceny części powalają z nóg, tak samo jak i konstrukcja auta. W pozytywnym sensie. Prościzna jak budowa cepa :mrgreen:
Zrobione zostało:
- wymiana obu półosi na nowe
- wymiana obu wahaczy na nowe
- wymiana łączników i poduch stabilizatora
- wymiana amortyzatorów (wszystkich) i wymiana poduch amortyzatorów z przodu
- wymiana odbojów z tyłu
- hamulce przód i wył
- sprzęgło
- wymiana oleju (silnik i skrzynia) i filtrów
Czeka mnie jeszcze rozrząd, który też nie należy do skomplikowanych. :P

No i od teraz jak jestem w mieście nie muszę już drżeć o to że ktoś mnie przerysuje :mrgreen:

Foty Ochydka:

Bizi78 - 16-10-2018, 20:49

Czyli mam rozumieć, że Landryna żyje 8) .
Bezawaryjności cytryny.

swinks_UK - 16-10-2018, 21:16

Landryna żyje, a przynajmniej taką mam nadzieję. :roll: :mrgreen:
deejay - 21-10-2018, 12:57

swinks_UK napisał/a:
na czas gdy Landryna jest w spa w Polsce i podlega rekonwalescencji spodu.

Czy przypadkiem Landryna jest tam gdzie myślę :wink:

Ps ; Te maleństwo pali tyle na sto , ile Landryna potrzebuje na dwa ruszenia spod świateł :P

eremita - 23-10-2018, 08:43

Gustowne kołpaki :D
Mi C2 nawet sie podoba, sam myślę nad taką do poruszania się po mieście. Założenia sa takie ze ma mało palić i wszędzie się wcisnąć. Sprawdzałeś ile to pali?

Krzyzak - 23-10-2018, 09:33

Patrzę na rejestrację i mam ochotę domalować kreseczkę na przedostatniej literce :)
Riceside - 23-10-2018, 13:26

Oj tam, dlaczego ochydek? A z rejestracją rzeczywiście brakuje tej kreski tam
Bizi78 - 23-10-2018, 16:03

Nie żebym się czepiał ale to się piszę przez C :mrgreen: .
Bzyk_R1 - 23-10-2018, 20:44

Bizi78 napisał/a:
Nie żebym się czepiał ale to się piszę przez C :mrgreen: .

Tylko wtedy gdy chcesz żeby był dłuższy... :D

Krzyzak - 23-10-2018, 21:49

Jakby amerykańce wiedzieli, że długość interesu w cm jest większa niż calach to by już dawno na metryczny przeszli...
Bzyk_R1 - 24-10-2018, 09:21

Ale im się opłaca ten system bo zawsze w górę zaokraglają i parę cm dochodzi w gratisie :-D
jacek11 - 24-10-2018, 21:54

No i zrobiliście temat o penisie :D
swinks_UK - 28-10-2018, 15:48

deejay napisał/a:

Czy przypadkiem Landryna jest tam gdzie myślę :wink:

Ps ; Te maleństwo pali tyle na sto , ile Landryna potrzebuje na dwa ruszenia spod świateł :P

Dokładnie, Landryna jest u Mariusza. Mam nadzieję, ze się wyrobi do Brexitu :mrgreen: Bo potem może być kłopot ze ściągnięciem jej z powrotem do UK i będę musiał rejestrować w Polsce :oops:

swinks_UK - 28-10-2018, 15:53

eremita napisał/a:
Gustowne kołpaki :D
Mi C2 nawet sie podoba, sam myślę nad taką do poruszania się po mieście. Założenia sa takie ze ma mało palić i wszędzie się wcisnąć. Sprawdzałeś ile to pali?

Dekle odziedziczone z całym dobrodziejstwem. Zostają!

Po 6 tygodniach użytkowania, wyniki spalania są następujące: 4.1l/100km na mieście i 3.3l/100km trasa (prędkość 100km/h)
Ze spokojem stwierdzam, że to wygodne auto na 2 osoby.

swinks_UK - 28-10-2018, 15:56

Krzyzak napisał/a:
Patrzę na rejestrację i mam ochotę domalować kreseczkę na przedostatniej literce :)

Rejestracje z końcówką pisaną przez "U" są dość popularne w moim regionie, raczej pospolity widok :mrgreen:
Trzy-literowa końcówka w tego typu tablicy rejestracyjnej to wyróżnik dilera samochodowego. Widać diler na "uj" sporo aut sprzedaje :wink: