To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] plastik w okolicy wachacza

Anonymous - 01-04-2007, 22:58
Temat postu: [CA4A 1.6] plastik w okolicy wachacza
jak kupiłem COLTa to zauważyłem po jakimś czasie że mam połamany plastik pod podwoziem-jakaś osłona wachacza chyba... nie wiem co to jest. prawy plastik jest cały wyłamany a lewy ma połamane mocowanie-chyba pani zachaczyła o próg zwalniający. po co jest ten plastik??moge je odkręcić??czy jest on potrzebny??
PiotrekSL4 - 01-04-2007, 23:05

jesli dobrze rozumiem masz polamany ten plastik od strony kola oslaniajacy silnik.?? No cóż nie jest on tam zamontowany ot tak sobie i pewnie jakas role spelnia. Przede wszystkim chroni alternator , czy silnik przed woda piachem ogolnie brudem z ulicy. Tak wiec moim zdaniem warto go miec lub posklijac jesli jest jeszcze co.
Anonymous - 01-04-2007, 23:11

Moje zdanie jest takie ze mozesz go odkrecic on jest po to zeby oslaniac auto w tamtym miejscu przed chlapaniem blotem itp. tzn zeby sie tam poprostu nie brudzilo !
Anonymous - 02-04-2007, 00:08

tj przy tylnych kołach
po jednej i po drugiej czarne plastiki...chyba takie same-nie wiem bo jeden jest cały a drugiego tylko kawałki... jutro zrobie fotki jak będe go podnosił i może wtedy się zgloszę ;)

Anonymous - 02-04-2007, 13:01

przy tylnich kolach plastiki ktore kojarze to nadkola ??
Anonymous - 02-04-2007, 14:34

nie nie... nie nadkola. na podwoziu przykręcane na 3 śróby. dziś to odkręciłem i nie wydaje mi się żeby coś ten plastik osłaniał bo i tak pod nim jest pełno wyfu. wieczorkiem wrzuce fotke co to za plastik i powiecie co wy na to
Anonymous - 02-04-2007, 17:39

pewnie resztka osłony spod silnika. jeśli nie ma całej to najlepiej wykręcić to w cholere bo przy szybszej jeździe może różne dźwięki wydawać i nieźle wystraszyć :P
harpagan - 02-04-2007, 17:47

Ficu865 napisał/a:
pewnie resztka osłony spod silnika. jeśli nie ma całej to najlepiej wykręcić to w cholere bo przy szybszej jeździe może różne dźwięki wydawać i nieźle wystraszyć :P

To w colcie silnik jest z tylu ? :shock:

:badgrin:

Anonymous - 02-04-2007, 19:17

hehe no tak sorry:)
Anonymous - 19-03-2008, 16:22

elo
chcialem zapytac tak przy okazji plastikow - gdzie mozna kupic nadkola antykorozynje do colta ?? szukalem na allegro i nie moglem znalesc :/
pomocyyyy

Hugo - 19-03-2008, 16:32

modesto napisał/a:
gdzie mozna kupic nadkola antykorozynje do colta ??
Tylne nie występują, a przednie z rozbiórki na Allegro.