To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić L200 - L200, parę pytań przed zakupem

olo999 - 24-10-2018, 08:55
Temat postu: L200, parę pytań przed zakupem
Witam wszystkich,

Koledzy, mam parę pytań odnośnie zakupu L200. Planuję zaopatrzyć się w auto, które docelowo ma być autem na wyprawy dłuższe, bliższe i do poruszania się wkoło komina 80% czarne, 20 % asfalt, bez hardkoru. Rozpatrywałem sporo marek, na początku był Discovery okolice 2000r. Fajne auto, można spać w środku jest to pewien atut. Problemem jest spora awaryjność, rdzewiejąca rama, jeśli auto było słabo serwisowane. Koszt zakupu wersji oszpejowanej to ok. 25000-35000. Problem w tym, że to sporo jak za auto prawie 20 letnie, w którym więcej się będzie psuć niż nie. Z tej racji, że miałem niedawno Pajero 2, 2.5td SS, które uważałem za super samochód, chciałem zmienić na Longa 2.8 td, ale nie ma w dobrym stanie i klimą.

Reasumując znalazłem się tutaj..szukając L200, po 2006, z tego co wiem od tego roku wróciły skrzynie SS (poprawcie jeśli się mylę). Nie mam zamiaru go mocno szpejować, lift zawieszania, opony at, pewnie wyciągarka.
1. Jak wygląda sprawa ram, jak w każdym takim aucie, słabo zabezpieczona?
2. Auto, które znalazłem jest z 2006, automat, słyszałem, że jest to w miarę mocny element samochodu.
https://www.otomoto.pl/of...=olx#xtor=SEC-8
3. Na co zwracać przy zakupie?

Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, doradztwo, krytykę.

Pozdrawiam