To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander Ogólne - wydajnosc hybrydy

TommiCrazy - 24-10-2018, 19:02
Temat postu: wydajnosc hybrydy
czy ma ktos dane na temat pracy silnika w trybie "generatora" , gdy naped pozostanie wylacznie elektryczny? niechodzi mi o regenerative breaking , tylko o tryb pracy jako pradnica.
chcialbym wiedziec jak wtedy wypada zuzycie paliwa w outlanderze
czy ktos juz jechal nowym modelem 2.4 phev?

jak wypada ten nowy silnik na tle poprozedniej generacji?

ewentualnie moze mi ktos polecic jakis dobry obszerny test samochodu , artykul lub video test.
Pozdrawiam

KingTM76 - 14-01-2019, 07:22

Cześć, ja kupiłem niedawno 2.4 PHEV.
Po pierwsze gdy silnik jest w trybie ładowania to napęd nie jest wyłącznie elektryczny.
A co do średniego zużycia w trybie ładowania to wyszło mi 9 l/100 km. Na trasie przy prędkości 90 km/h.
Jak wypada silnik 2.4 vs. 2.0 trudno mi się odnieść bo nie jeździłem 2.0. Kuracja odświeżająca jednak pomogła bo trzyma się drogi jak przyklejony :D
A z moich obserwacji wynika że spalanie w temp. około 0°C jest:
Tryb Normal - 3 l./100 km. miasto
Bez ładowania baterii Tryb Normal - 6 l./100 km. miasto
Max spalanie Tryb Normal + Ładowanie - 9 l./100 km. trasa

Ciągle jeszcze go testuję, jak coś się zmieni dam znać :)

Greenfire - 19-01-2019, 20:26

W 2.0 w trybie mieszanym bez dociskania (gdy nie wchodzę na POWER) pokazuje mi 1.6-1.9 l. W trybie mieszanym gdy dociskam i lata po całej skali pokazuje mi 8-12 l.
Przy CHARGE/SAVE pokazuje mi 5-8 l.

Odczyty z kółek na komputerze, nie podłączałem Watchdoga. Mogą być błędne, bo nie robiłem jeszcze ostatniej aktualizacji systemu w ASO.

Jeśli chodzi o odzyskiwanie, to zazwyczaj jeżdżę na B3-B5. Na mieście na B5, bo dobrze dohamowuje przed światłami i skrzyżowaniami.