Lancer Ogólne - cos mi skrzypi
puntspusy - 02-04-2007, 12:11 Temat postu: cos mi skrzypi cos mi tak metalicznie skrzypi gdy wjade w dziure, gdy droga jest dobra niema tego dzwieku, ale na nierownosciach jest i to mnie irytuje, sprawdzalem juz czy to maska bo mialem tak w colcie, sprawdzalem uklady wydechowy ktory tez jest wporzadku.. niepotrafie zlokalizowac skrzypienia, prosze o porady gdzie szukac wydaje mi sie ze skrzypienie jest gdzies z okolic maski ale glowy sobie uciac niedam
Anonymous - 04-04-2007, 21:28
huuu z tym skrzypieniem moze to byc cokolwiek najlepiej by było jakbys wjechał sobie na kanał i wszystko dokładnie poogladał poruszał posprawdzał moze cos znajdziesz ,przyczyny mozesz tesz szukac w zawieszeniu moze jest cos urwane naruszone tak przynajmniej mielismy w naszej skodzie , jak górne trzymanie sprezyny było ugnite i w trakcie jazdy po nieruwnosciach wydobywały sie ruzne dzwieki
Anonymous - 08-04-2007, 19:54
Witam.
Miałem podobny problem, gdy jechałem po nierównościach to coś skrzypiało z prawej strony tak jakby w rogu pod szybą, a mnie szlag chciał trafić. W końcu znalazłem przyczynę. Otóż, gdy kupiłem swojego Lancera to miał przytarty prawy błotnik, gdy pogadałem z blacharzem, to ustaliliśmy, że wymienię błotnik, bo nie warto go klepać. I właśnie ten nowy błotnik obcierał się o ramę w takim miejscu gdzie góra błotnika dochodzi do słupka dachowego (chyba tak to się nazywa) zaraz pod prawym dolnym rogiem przedniej szyby. Skrzypienie było bardziej intensywne, gdy na tylnych siedzeniach ktoś siedział. Poprawiłem mocowanie błotnika i wszystko ucichło. Proponuje Ci posprawdzać miejsca łączenia karoserii i szukać świeżych otarć z lakieru, ja tak znalazłem swoje skrzypienie.
Pozdrawiam
Anonymous - 08-04-2007, 22:19
Skrzypieć też moga gumy od wahacza..............przyczyn moze być naprawde sporo. Jak masz mozliwość to niech ktoś przyciska maską (jeżeli skrzypienie jest z przodu, lub bagażnikeim jeżeli z tyłu) a druga osoba niech sie położy i slucha skad skrzypienie dochodzi-tak sprawidzisz gumy wahacza (jeżeli to one usłyszysz na bank), jeżeli to bedzie cos innego tez moze usłyszysz dzwięk i uda Ci sie go zlokalizować. Jeżeli nic nie usłyszysz to wtedy mozesz jechac na kanał do warsztatu.
BRyhu - 26-11-2011, 10:57
Ja tak miałem w okolicach bagażnika i były to gumy na wahaczach! potraktowałem je silikonem w spreju i ucichło ale na jak długo?
|
|
|