Outlander III GEN Techniczne - Demontaż schowków podłogi bagażnika
Brodzins - 02-11-2018, 19:31 Temat postu: Demontaż schowków podłogi bagażnika Czy ktoś odkrecal schowki? I wyrzucal je z auta
Myślę czy można je usunąć i położyć mate niżej...
nemo gs - 02-11-2018, 19:55
Kupując outlandera gość w salonie powiedział mi że demontował schowki na wyjazd wakacyjny żeby mieć więcej miejsca na bagaż - także z pewnością się da.
Brodzins - 03-11-2018, 07:49
Jak są śruby bankowo się da
A czy ktoś to przerabiał praktycznie? Teraz na schowkach mam mate prostokątna.
Czy jeśli je usunę, bez przeszkód wejdzie mata z uszami wypełniającymi schowki boczne (te luki plastikowe)?
joy7 - 05-02-2019, 22:48
Ja usunąłem ten schowek od razu po zakupie. Dokupiłem matę gumową idealnie pasującą do powstałego kształtu podłogi bagażnika. Teraz przestrzeń w bagażniku jest lepiej wykorzystana. Polecam taką zmianę.
Brodzins - 06-02-2019, 21:30
joy7 napisał/a: | Ja usunąłem ten schowek od razu po zakupie. Dokupiłem matę gumową idealnie pasującą do powstałego kształtu podłogi bagażnika. Teraz przestrzeń w bagażniku jest lepiej wykorzystana. Polecam taką zmianę. |
Mogę prosić o jakieś zdjęcia? Lub namiar na mate?
nemo gs - 11-02-2019, 19:01
Zdemontowałem ten schowek przed wyjazdem na narty - 4 wkręty 5 minut roboty.
Dużo więcej miejsca w bagażniku się zrobiło.
Mam matę rezaw-plast z uszami, może być.
Brodzins - 11-02-2019, 19:25
Domyślam się że to prosty temat, powiedz mi proszę jak z dopasowaniem tej maty?
W miarę pasownie jest?
Nudzę, bo chcę zamówić mate, zdjąć schowki, wsadzić dywanik i się nie rozczarować.
nemo gs - 17-02-2019, 13:43
5 minut roboty- 4 wkręty na krzyżakowy śrubokręt.
Brodzins - 17-02-2019, 17:54
nemo gs napisał/a: | 5 minut roboty- 4 wkręty na krzyżakowy śrubokręt. |
Nemo ja doskonale rozumiem, że sam demontaż schowków jest banalny.
Nurtuje mnie kwestia maty z rezaw-plast.
Jak jest dopasowana itp.
Na portalu aukcyjnym jest sporo różnych mat.
Nie chcę kupić jakiegoś syfa. Np dywanik kierowcy który miał pasować do O III... leży w piwnicy bo nie wiem do jakiego auta jest... A kupiłem go parę miesięcy temu jako zapas, dla obecnego który się przecierał.
Jeszcze raz poproszę o fotki wnętrza bagażnika z tą konkretną matą.
nemo gs - 19-02-2019, 18:06
"nemo gs"]5 minut roboty- 4 wkręty na krzyżakowy śrubokręt.[/quote]
Nemo ja doskonale rozumiem, że sam demontaż schowków jest banalny.
Nurtuje mnie kwestia maty z rezaw-plast.
Jak jest dopasowana itp.
Na portalu aukcyjnym jest sporo różnych mat.
Nie chcę kupić jakiegoś syfa. Np dywanik kierowcy który miał pasować do O III... leży w piwnicy bo nie wiem do jakiego auta jest... A kupiłem go parę miesięcy temu jako zapas, dla obecnego który się przecierał.
Jeszcze raz poproszę o fotki wnętrza bagażnika z tą konkretną matą.[/quote]
A propos Twoich pytań:
1. Mata jest dość dobrze dopasowana pod wszystkie elementy bagażnika.
Na moich zdjęciach trochę nie leży przy oparciu tylnej kanapy, ale dlatego, że miałem wysoki schowek, który zdemontowałem przed wyjazdem na narty, w związku z czym mata leżała na schowku i nie mieściła się w bagażniku - podwinąłem ją do góry tak, że opierała się o oparcie kanapy.
Co do samej maty, to spełnia moje oczekiwania - wcześniej w innych samochodach miałem i mam jeszcze takie maty z sztywnego świecącego plastiku z częścią antypoślizgową - też są OK.
Do tego auta wybrałem akurat tą matę, bo ma te wycięcia na boczki.
jedna rzecz do której bym sie przyczepił - widać oszczędzanie na gumie - w miejscu gdzie prostokatna część maty łączy się z tymi dodatkowymi półokrągłymi wypustami koło tylnych lamp, guma jest bardzo cienka (cieniutka wręcz) i wydaje mi się że się przetrze.
Zastanawiałem się nad oryginalną mitsubishi, ale rant przy klapie bagażnika jest bardzo niski i jeśli coś wyleje się w bagażniku, to nie zostanie na gumowej macie tylko poleje się pod spód.
Co do dywaników - kupiłem gumowe Geyer Hossaja - dopasowane bardzo dobrze, ale mają 2 minusy - mają bardzo niskie ranty - na zimę za niskie według mnie, i nie ma gumy pod pedałem gazu - auto mam 2 miesiące i widzę, że jest to problemem.
Pytałeś o radio - masz mój numer na priv - zadzwoń porozmawiamy - widzę że masz chyba taką samą wersję auta jak moje - zamontowali mi w salonie radio jednogałkowe, ale na 99% je wymienię na inne - wymienimy się poglądami.
Pozdrawiam.
Brodzins - 19-02-2019, 20:52
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź - właśnie to chciałem zobaczyć
Rezaw-plast wysuwa się prowadzenie.
Brałem jeszcze pod uwagę coś takiego - nawet promocja się trafiła:
https://toptun.pl/mata-do-bagaznika-mitsubishi-outlander-2012-bez-subwoofera-p27782
Ale widzę, że Twoja mata lepiej się prezentuje.
Mówisz, że są dywaniki z gumą pod pedał gazu... a u mnie już tam pustynia po welurze została... tzn prawie goły plastik.
adam3773 - 25-02-2019, 19:15
Mam pytanie, czy pod tymi schowkami jest jakaś wykładzina / wygłuszenie ?
Brodzins - 14-03-2019, 21:17
adam3773 napisał/a: | Mam pytanie, czy pod tymi schowkami jest jakaś wykładzina / wygłuszenie ? |
U mnie gola blacha.
adam3773 - 21-03-2019, 05:19
?????!!!!!!! No to słabo
Brodzins - 21-03-2019, 09:21
Ale gdzieś w necie widziałem fabryczna tapicerkę, którą wyłożony był bagażnik w wersji bez schowków.
Ładnie wszystko maskowała.
|
|
|