To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] czujnik otwierania drzwi

Anonymous - 02-04-2007, 22:55
Temat postu: [ALL] czujnik otwierania drzwi
witam, chcialbym sie dowiedziec jakie sa koszta wymiany czojnika ktory okresla czy drzwi sa zamkniete czy otwarte i ewentualnie zapala lampke w srodku auta, bo niestety moj nie trybi , oczywiscie chodzi mi o koszta i gdzie to dostane , najlepiej oryginal , 2szt. dla pasazera i kier. prosze o odpowiedz. z gory dziekuje
konrad1704 - 02-04-2007, 23:07

co nieco na temat naprawy krancowek jest na stronie Krzyzaka moze to pomoze zamiast ich wymiany
http://mitsubishifan.webpark.pl/

czarnuch23 - 02-04-2007, 23:08

na pewno pomoze ci wyjecie go rozebranie oczyszcenie (prawdopodobie zasniedziale styki) i masz koszt tylko swojego czasu :) mi zajelo to po 15 minut na strone (troszke sie grzebalem ) no i satysfakcja gwarantowana:)

Co do wymiany to ostatecznosc:)

pawela - 03-04-2007, 12:22

dokladnie jak mowi czarnuch23, mi tez nie dzialal w drzwiach kierowcy, to go odkrecilem, wytarlem bo byl wilgotny, wyczyscilem i spsikalem WD40 po czym podlaczylem i porzadnie dokrecilem. Calosc zajelo 10-15 min i problem ustapil. (tzn juz dziala lampka i kontrolka prz otwartych drzwiach)
KaWu - 03-04-2007, 15:52

Musze sie zgodzic z czarnuch23, i pawela, . I u mnie tez czasami od kierowcy dzialal a czasami nie.
Czyszczenie pomoglo i juz nie ma humorow i zawsze dziala.

Anonymous - 04-04-2007, 18:12

sorry że się podepnę ale nie chce zaśmiecać
czy ktoś myślał o tym żeby zrobić wskaźnik zamknięcia klapy bagażnika?? chodzi o to żeby przy otwartej klapie pokazywało na desce że są jakieś drzwi otwarte. myslałem żeby podpiąć się pod oświetlenie bagażnika jakoś... ale czy ktoś robił coś takiego??

ROMEL - 06-04-2007, 07:25

Robił....
I nawet działa....

A na dodatek wywaliłem linkę od otwierania bagażnika i wstawiłem siłownik elektryczny i klapa otwiera sie na przycisk :D :D :D :D

PZDR

sruba - 06-04-2007, 13:11

ROMEL napisał/a:
A na dodatek wywaliłem linkę od otwierania bagażnika i wstawiłem siłownik elektryczny i klapa otwiera sie na przycisk

instrukcje poprosze :D

Anonymous - 07-04-2007, 13:26

Sruba napisał/a:
ROMEL napisał/a:
A na dodatek wywaliłem linkę od otwierania bagażnika i wstawiłem siłownik elektryczny i klapa otwiera sie na przycisk

instrukcje poprosze :D

DAWAĆ INSTRUKCJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :rolleyes:

Anonymous - 07-04-2007, 13:38

no ten patent z siłownikiem zrobiłem tacie w nissanie sunny bo tam takie kombinacje że linka pękła a koszt nowej 200zł :]
Anonymous - 07-04-2007, 14:42

Ale jak, co, któredy, za ile bo pomysł dość fajny. U mnie otwieranie działą tylko od środka a patent fajny, szczególnie jak się z siatami ze sklepu wychodzi, pilocik pyk i się otwiera :biggrin:
Anonymous - 07-04-2007, 15:59

bierzesz spod kierownicy jakiś (+) podłączasz pod włącznik za włącznikiem siłownik za nim masa i działa :)
chyba że chcesz na pilota to wtedy musisz mieć wyjście ze sterownika na drugie źródło (w tym przypadku dodatkowy siłownik na klapę)

a jak z tym podświetleniem o którym pisałem??ma ktoś jakiś patent na to??jaki kolor kabla itp??

josie - 07-04-2007, 16:19

biedrzyk napisał/a:
a jak z tym podświetleniem o którym pisałem

Bierzesz "-" z lampki bagażnika i łączysz go z przewodem od krańcówki drzwi.
Minus jest taki, że jak otworzysz drzwi to się światło w bagażniku zapali.

Anonymous - 08-04-2007, 23:47

josie napisał/a:
jak otworzysz drzwi to się światło w bagażniku zapali

chodzilo mi że jak otworze bagażnik to na desce mi pokaże że mam otwarte drzwi...nie tak jak piszesz

josie - 09-04-2007, 10:50

biedrzyk napisał/a:
chodzilo mi że jak otworze bagażnik to na desce mi pokaże że mam otwarte drzwi...nie tak jak piszesz

No bo jak otworzysz bagażnik to zapali się wtedy kontrolka, że masz drzwi otwarte.
A "minus" w sensie "niekorzyść" tego rozwiązania jest taka, że jak otworzysz drzwi to zapali się lampka w bagażniku.