[92-96]Colt CA0 - [ALL] czujnik otwierania drzwi
Anonymous - 02-04-2007, 22:55 Temat postu: [ALL] czujnik otwierania drzwi witam, chcialbym sie dowiedziec jakie sa koszta wymiany czojnika ktory okresla czy drzwi sa zamkniete czy otwarte i ewentualnie zapala lampke w srodku auta, bo niestety moj nie trybi , oczywiscie chodzi mi o koszta i gdzie to dostane , najlepiej oryginal , 2szt. dla pasazera i kier. prosze o odpowiedz. z gory dziekuje
konrad1704 - 02-04-2007, 23:07
co nieco na temat naprawy krancowek jest na stronie Krzyzaka moze to pomoze zamiast ich wymiany
http://mitsubishifan.webpark.pl/
czarnuch23 - 02-04-2007, 23:08
na pewno pomoze ci wyjecie go rozebranie oczyszcenie (prawdopodobie zasniedziale styki) i masz koszt tylko swojego czasu mi zajelo to po 15 minut na strone (troszke sie grzebalem ) no i satysfakcja gwarantowana:)
Co do wymiany to ostatecznosc:)
pawela - 03-04-2007, 12:22
dokladnie jak mowi czarnuch23, mi tez nie dzialal w drzwiach kierowcy, to go odkrecilem, wytarlem bo byl wilgotny, wyczyscilem i spsikalem WD40 po czym podlaczylem i porzadnie dokrecilem. Calosc zajelo 10-15 min i problem ustapil. (tzn juz dziala lampka i kontrolka prz otwartych drzwiach)
KaWu - 03-04-2007, 15:52
Musze sie zgodzic z czarnuch23, i pawela, . I u mnie tez czasami od kierowcy dzialal a czasami nie.
Czyszczenie pomoglo i juz nie ma humorow i zawsze dziala.
Anonymous - 04-04-2007, 18:12
sorry że się podepnę ale nie chce zaśmiecać
czy ktoś myślał o tym żeby zrobić wskaźnik zamknięcia klapy bagażnika?? chodzi o to żeby przy otwartej klapie pokazywało na desce że są jakieś drzwi otwarte. myslałem żeby podpiąć się pod oświetlenie bagażnika jakoś... ale czy ktoś robił coś takiego??
ROMEL - 06-04-2007, 07:25
Robił....
I nawet działa....
A na dodatek wywaliłem linkę od otwierania bagażnika i wstawiłem siłownik elektryczny i klapa otwiera sie na przycisk
PZDR
sruba - 06-04-2007, 13:11
ROMEL napisał/a: | A na dodatek wywaliłem linkę od otwierania bagażnika i wstawiłem siłownik elektryczny i klapa otwiera sie na przycisk |
instrukcje poprosze
Anonymous - 07-04-2007, 13:26
Sruba napisał/a: | ROMEL napisał/a: | A na dodatek wywaliłem linkę od otwierania bagażnika i wstawiłem siłownik elektryczny i klapa otwiera sie na przycisk |
instrukcje poprosze |
DAWAĆ INSTRUKCJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Anonymous - 07-04-2007, 13:38
no ten patent z siłownikiem zrobiłem tacie w nissanie sunny bo tam takie kombinacje że linka pękła a koszt nowej 200zł :]
Anonymous - 07-04-2007, 14:42
Ale jak, co, któredy, za ile bo pomysł dość fajny. U mnie otwieranie działą tylko od środka a patent fajny, szczególnie jak się z siatami ze sklepu wychodzi, pilocik pyk i się otwiera
Anonymous - 07-04-2007, 15:59
bierzesz spod kierownicy jakiś (+) podłączasz pod włącznik za włącznikiem siłownik za nim masa i działa
chyba że chcesz na pilota to wtedy musisz mieć wyjście ze sterownika na drugie źródło (w tym przypadku dodatkowy siłownik na klapę)
a jak z tym podświetleniem o którym pisałem??ma ktoś jakiś patent na to??jaki kolor kabla itp??
josie - 07-04-2007, 16:19
biedrzyk napisał/a: | a jak z tym podświetleniem o którym pisałem |
Bierzesz "-" z lampki bagażnika i łączysz go z przewodem od krańcówki drzwi.
Minus jest taki, że jak otworzysz drzwi to się światło w bagażniku zapali.
Anonymous - 08-04-2007, 23:47
josie napisał/a: | jak otworzysz drzwi to się światło w bagażniku zapali |
chodzilo mi że jak otworze bagażnik to na desce mi pokaże że mam otwarte drzwi...nie tak jak piszesz
josie - 09-04-2007, 10:50
biedrzyk napisał/a: | chodzilo mi że jak otworze bagażnik to na desce mi pokaże że mam otwarte drzwi...nie tak jak piszesz |
No bo jak otworzysz bagażnik to zapali się wtedy kontrolka, że masz drzwi otwarte.
A "minus" w sensie "niekorzyść" tego rozwiązania jest taka, że jak otworzysz drzwi to zapali się lampka w bagażniku.
|
|
|