To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Paskuda ale wygóda czyli Saab 9-5 Aero

staszq2 - 25-11-2018, 18:34
Temat postu: Paskuda ale wygóda czyli Saab 9-5 Aero
Siemka Wszystkim :D
Trochę mam wolnego czasu to myślę, że można przedstawić aktualne wozidło.
Saab 9-5 2.3T Aero w "ałtomacie" który skutecznie hamuje potencjał silnika czyli 260HP i 350 NM :doubt:
Rocznik paskudy 2006 a modelowo po VINie już 2007.
Z wyposażenia ma to co niezbędne a że topowa wersja to i trochę więcej :mrgreen:
Parę fotek

Bzyk_R1 - 25-11-2018, 19:05

Jak patrzę na fotele to aż krzyczą do mnie "otoczymy Twój tyłek komfortem niczym babciny fotel" jak patrzę na deskę i na linię nadwozia to...pytam dlaczego. Kto to narysował?

To co Stachu? Może tym razem zamiast RS to do specjalisty w dziedzinie sabolotów - majstra Coobcia? Jakby mu tak pedalski sofcik na 300hp/500nm zadać?

W każdym razie bezawaryjności życzę. Przynajmniej nie musisz myśleć o konserwacji ;-)

abdul - 25-11-2018, 19:31

Faktycznie paskuda :P Ta nowsza 9-5 jest dużo ładniejsza ale wiadomo, że inny budżet ale i tak bardziej przemawia do mnie 9-3. Jak to się odpycha z tym silnikiem?
staszq2 - 25-11-2018, 20:33

Bzyk_R1 napisał/a:
To co Stachu? Może tym razem zamiast RS to do specjalisty w dziedzinie sabolotów - majstra Coobcia?

Hehehe ni mo szons raczej :D to co jest wystarczy, gdyby to był manual to wtedy bym pomyślał bo fajnie by to leciało, w automacie to taki dupikowygodowóz, żaden sportowy wóz, choć nie mówię, że nie chce jechać 8)
Bzyk_R1 napisał/a:
Przynajmniej nie musisz myśleć o konserwacji

No nie jest to Outek ale do Golfa 2 to mu brakuje :mrgreen:
abdul napisał/a:
Ta nowsza 9-5 jest dużo ładniejsza ale wiadomo, że inny budżet ale i tak bardziej przemawia do mnie 9-3

Też tak uważam ale po przesiadce z Mondeo do 9-3 to bym się z przestrzenią nie odnalazł :wink:
abdul napisał/a:
Jak to się odpycha z tym silnikiem?

Pomijam fakt, że turbo nie bije pełną parą (muszę to naprawić) ale tak sobie jak na taką moc - tak jak pisałem wyżej wszystko przez stary archaiczny automat który ma aż 5 biegów a pierwszą setkę osiąga na 3 biegu :P w manualu i sedanie z taką specyfikacją to fajna rakieta.
Sabiszczak nie jest moim docelowym autem, kupiłem bo chcę poznać trochę szwedzką myśl motoryzacyjną, pewne udogodnienia są naprawde fajne - night panel, czy lusterka "na krawężniki", za to hamulce takie jak w Outlanderach - beznadziejne do tak szybkiego i ciężkiego auta :roll:

Matejko - 25-11-2018, 23:18

Bzyk_R1 napisał/a:
Jakby mu tak pedalski sofcik na 300hp/500nm zadać?

Jak ktoś nie wie o kim mowa, to pomyśli, że tym słowem o części rowerowej kogoś obrażasz :p

staszq2 pooglądaj filmy turbobiedy u coobcia - podobno wszystkie saaby turbo maja zrobiony standardowy program na bogato, Coobcio wykorzystuje potencjał silnika, a spalanie w dół o 2-3litry nawet przy pedalskim programie

staszq2 - 26-11-2018, 10:50

Matejko napisał/a:
staszq2 pooglądaj filmy turbobiedy u coobcia - podobno wszystkie saaby turbo maja zrobiony standardowy program na bogato, Coobcio wykorzystuje potencjał silnika, a spalanie w dół o 2-3litry nawet przy pedalskim programie

Obiły mi się o uszy :mrgreen:
Spalanie mam na poziomie 11-14 LPG więc tragedii nie ma a podzespoły "elpidżi" są i tak słabe jak na to jest więc musiałbym zainwestować sporo kasy :( tu zostanie seria, chyba, tak mi się wydaje, w sumie nie wiem ale niech tak zostanie że nie będę modził :p

W@sio - 27-11-2018, 10:00

Oj Stanisław, wyprzedziłeś mnie z tym Saabolotem... Choć mnie po głowie chodził 9-3 Aero Hirsch... Ino na coltolota chętnych nie ma :(

Tak czy owak, na pewno wygodniejsze niż większość Miśków ;)

Uważaj na ten ałtomat!

No to szerokości i przyczepności ;)

staszq2 - 27-11-2018, 16:08

W@sio napisał/a:
Choć mnie po głowie chodził 9-3 Aero Hirsch

No to rakieta by była :wink: :twisted:
W@sio napisał/a:
Tak czy owak, na pewno wygodniejsze niż większość Miśków

No nie ma betonowego zawieszenia więc na plomby nie uważam :P
Paskuda jest na chwilę więc mam nadzieję, że AT wytrzyma przez ten czas :mrgreen:
Co do Coltolota jak to mówią każdy towar ma swojego kupca - do Mikołaja sprzedasz :)

abdul - 01-12-2018, 11:05

W@sio napisał/a:
Uważaj na ten ałtomat!

W@sio, coś więcej możesz napisać na ten temat? Sypią się tak jak manuale w miśkach? :wink:

staszq2 - 03-05-2019, 14:26

Jako, że docelowe autko jest i się robi to Paskuda musi iść na handel i stwierdzam, że zainteresowanie tym modelem jest... znikome, jak już ktoś dzwonił to ktoś kto ma lub miał Saaba, pewnie będę się chwilę bujał zanim pójdzie :roll: