Nasze nieMiśki ;-) - Paskuda ale wygóda czyli Saab 9-5 Aero
staszq2 - 25-11-2018, 18:34 Temat postu: Paskuda ale wygóda czyli Saab 9-5 Aero Siemka Wszystkim
Trochę mam wolnego czasu to myślę, że można przedstawić aktualne wozidło.
Saab 9-5 2.3T Aero w "ałtomacie" który skutecznie hamuje potencjał silnika czyli 260HP i 350 NM
Rocznik paskudy 2006 a modelowo po VINie już 2007.
Z wyposażenia ma to co niezbędne a że topowa wersja to i trochę więcej
Parę fotek

Bzyk_R1 - 25-11-2018, 19:05
Jak patrzę na fotele to aż krzyczą do mnie "otoczymy Twój tyłek komfortem niczym babciny fotel" jak patrzę na deskę i na linię nadwozia to...pytam dlaczego. Kto to narysował?
To co Stachu? Może tym razem zamiast RS to do specjalisty w dziedzinie sabolotów - majstra Coobcia? Jakby mu tak pedalski sofcik na 300hp/500nm zadać?
W każdym razie bezawaryjności życzę. Przynajmniej nie musisz myśleć o konserwacji
abdul - 25-11-2018, 19:31
Faktycznie paskuda Ta nowsza 9-5 jest dużo ładniejsza ale wiadomo, że inny budżet ale i tak bardziej przemawia do mnie 9-3. Jak to się odpycha z tym silnikiem?
staszq2 - 25-11-2018, 20:33
Bzyk_R1 napisał/a: | To co Stachu? Może tym razem zamiast RS to do specjalisty w dziedzinie sabolotów - majstra Coobcia? |
Hehehe ni mo szons raczej to co jest wystarczy, gdyby to był manual to wtedy bym pomyślał bo fajnie by to leciało, w automacie to taki dupikowygodowóz, żaden sportowy wóz, choć nie mówię, że nie chce jechać
Bzyk_R1 napisał/a: | Przynajmniej nie musisz myśleć o konserwacji |
No nie jest to Outek ale do Golfa 2 to mu brakuje
abdul napisał/a: | Ta nowsza 9-5 jest dużo ładniejsza ale wiadomo, że inny budżet ale i tak bardziej przemawia do mnie 9-3 |
Też tak uważam ale po przesiadce z Mondeo do 9-3 to bym się z przestrzenią nie odnalazł
abdul napisał/a: | Jak to się odpycha z tym silnikiem? |
Pomijam fakt, że turbo nie bije pełną parą (muszę to naprawić) ale tak sobie jak na taką moc - tak jak pisałem wyżej wszystko przez stary archaiczny automat który ma aż 5 biegów a pierwszą setkę osiąga na 3 biegu w manualu i sedanie z taką specyfikacją to fajna rakieta.
Sabiszczak nie jest moim docelowym autem, kupiłem bo chcę poznać trochę szwedzką myśl motoryzacyjną, pewne udogodnienia są naprawde fajne - night panel, czy lusterka "na krawężniki", za to hamulce takie jak w Outlanderach - beznadziejne do tak szybkiego i ciężkiego auta
Matejko - 25-11-2018, 23:18
Bzyk_R1 napisał/a: | Jakby mu tak pedalski sofcik na 300hp/500nm zadać? |
Jak ktoś nie wie o kim mowa, to pomyśli, że tym słowem o części rowerowej kogoś obrażasz
staszq2 pooglądaj filmy turbobiedy u coobcia - podobno wszystkie saaby turbo maja zrobiony standardowy program na bogato, Coobcio wykorzystuje potencjał silnika, a spalanie w dół o 2-3litry nawet przy pedalskim programie
staszq2 - 26-11-2018, 10:50
Matejko napisał/a: | staszq2 pooglądaj filmy turbobiedy u coobcia - podobno wszystkie saaby turbo maja zrobiony standardowy program na bogato, Coobcio wykorzystuje potencjał silnika, a spalanie w dół o 2-3litry nawet przy pedalskim programie |
Obiły mi się o uszy
Spalanie mam na poziomie 11-14 LPG więc tragedii nie ma a podzespoły "elpidżi" są i tak słabe jak na to jest więc musiałbym zainwestować sporo kasy tu zostanie seria, chyba, tak mi się wydaje, w sumie nie wiem ale niech tak zostanie że nie będę modził
W@sio - 27-11-2018, 10:00
Oj Stanisław, wyprzedziłeś mnie z tym Saabolotem... Choć mnie po głowie chodził 9-3 Aero Hirsch... Ino na coltolota chętnych nie ma
Tak czy owak, na pewno wygodniejsze niż większość Miśków
Uważaj na ten ałtomat!
No to szerokości i przyczepności
staszq2 - 27-11-2018, 16:08
W@sio napisał/a: | Choć mnie po głowie chodził 9-3 Aero Hirsch |
No to rakieta by była
W@sio napisał/a: | Tak czy owak, na pewno wygodniejsze niż większość Miśków |
No nie ma betonowego zawieszenia więc na plomby nie uważam
Paskuda jest na chwilę więc mam nadzieję, że AT wytrzyma przez ten czas
Co do Coltolota jak to mówią każdy towar ma swojego kupca - do Mikołaja sprzedasz
abdul - 01-12-2018, 11:05
W@sio napisał/a: | Uważaj na ten ałtomat! |
W@sio, coś więcej możesz napisać na ten temat? Sypią się tak jak manuale w miśkach?
staszq2 - 03-05-2019, 14:26
Jako, że docelowe autko jest i się robi to Paskuda musi iść na handel i stwierdzam, że zainteresowanie tym modelem jest... znikome, jak już ktoś dzwonił to ktoś kto ma lub miał Saaba, pewnie będę się chwilę bujał zanim pójdzie
|
|
|