Outlander II GEN Techniczne - Dimeksid - warto przepłukać silnik czy nie
juniorkm7 - 29-11-2018, 21:18 Temat postu: Dimeksid - warto przepłukać silnik czy nie Jak w temacie - mimo płukanek zakładam że mój silnik jest nadal brudny w środku i stąd konsumpcja oleju. Co sądzicie o wykonaniu procedury płukania dimeksidem? W poniższym filmie płuczą yarisa który żłopał olej ze względu na brud w silniku - wykonano płukanie i wyniki są namacalne. Czy miśkowemu silnikowi 2.4 nie zaszkodzi taka kuracja? Ktoś próbował lub poradzi warsztat który się tego podejmie?
DIMEKSID w akcji
kajos - 29-11-2018, 23:22
ja tam nie mam zaufania do takich experymentow
ja bym poprostu czesciej olej zmienial np. po 7500km zeby swiezy olej splukal nagary
mkm - 30-11-2018, 10:46 Temat postu: Re: Dimeksid - warto przepłukać silnik czy nie
juniorkm7 napisał/a: | W poniższym filmie płuczą yarisa który żłopał olej ze względu na brud w silniku - wykonano płukanie i wyniki są namacalne. |
Pytanie skąd brud w silniku i co rozumiemy pod pojęciem "wyniki".
Osobiście bym nie zaryzykował.
Z takich "czyszczeń bez rozbierania" byłem świadkiem uzdrawiania pierścieni preparatem o ślicznej nazwie "antykoks"
"Wynik" był namacalny - auto przyjechało kopcąc z diagnozą "pierścienie" - wyjechało bez dymu.
Niestety pojeździło kilka dni i problem powrócił.
juniorkm7 - 30-11-2018, 11:32
Jak widać na filmie ma miejsce delikatna rozbiórka - miska olejowa i pokrywa.
Bizi78 - 30-11-2018, 11:59
juniorkm7, a jaki masz kolor oleju powiedzmy po przebiegach typu: 2, 5, 7kkm
Co do różnych płukanek to ja również jestem na nie, u mnie chyba nawet przyśpieszyła awarię silnika .
Jeśli nie pożera oleju w dużych ilościach to lać dobtry olej (byle nie castrola), jeździć i wymieniać max co 10kkm .
juniorkm7 - 30-11-2018, 16:37
Nie wiem bo sam nie zmieniałem ale niestety potrafi zeżreć trochę tego oleju W trasie na autostradzie do litra na 1000km
Bizi78 - 30-11-2018, 17:44
juniorkm7 napisał/a: | W trasie na autostradzie do litra na 1000km |
To może warto pomyśleć o jakimś remoncie silnika .
|
|
|