To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [II 2.4 MIVEC] demontaż rozrusznika outlander 2,4 automat be

szczepantom75 - 03-12-2018, 20:14
Temat postu: [II 2.4 MIVEC] demontaż rozrusznika outlander 2,4 automat be
Witam.
Dzisiaj zabrałem sie do demontażu rozrusznika w celu sprwdzenia i ewentualnie wymiany szczotek w nim, ponieważ podczas rozruchu wolno kręci( dodam że mam nowy akumolator)
Wydałało sie że demontaż bedzie bez problemowy....odkręciłem 2 sruby mocujące i na tym koniec...pojawił sie problem ponieważ pomimo że rozruznik jest luzny nie można do wyciagnąć, jest tak mało miejsca miedzy silnikiem a kolektorem dolotowym pod którym jest ten nieszczesny rozrusznik zamontowany że nie można go w żaden sposób wyciągnąć.
Związku z tym mam pytanie: czy bede zmuszony demontować także koletkor ssący???
Proszę o odpowiedz jeśli ktoś już miał z tym do czynienia.

m4rud3r - 10-02-2019, 11:03

Pozwole sobie odświeżyć temat.
Ja dziś przeszedłem operację demontażu rozrusznika.
Musiałem zdemontować filtr powietrza, obudowę, przepustnicę, i po odkręceniu śrub trzymających rozrusznik wyszedł od dołu w kierunku strony pasażera na dolną część auta a później już do góry udało sie go wyciągnąć.

szczepantom75 - 27-11-2019, 11:13

jaką masz skrzynię manualną czy automat CTV ?
m4rud3r - 27-11-2019, 18:15

CVT
szczepantom75 - 28-11-2019, 20:54

Udało się wymienić rozrusznik, chodz lekko nie było wydostać stary rozrusznik...wolno kręcił dlatego że już tulejki miedzianej w nim nie było wytarła się na wiór,bardzo się zdziwiłem jak zobaczyłem jak wielki miał luz.
Teraz muszę wymienić tulejki i szczotki i bedzie sprawny na zapas. :)