To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [3.0 V6] Wymiana układu zapłonowego

Panbenonium - 09-12-2018, 15:59
Temat postu: [3.0 V6] Wymiana układu zapłonowego
Witam

Przymierzam się do wymiany kabli i świec, bo powoli słychać wypadające zapłony z tłumika. Ma ktoś doświadczenie, czy podczas wymiany nie trzeba liczyć się też z jakimiś dziwnymi uszczelkami, czy też demontażem jakichś dodatkowych części, które są na jakichś uszczelkach ?
Może ma ktoś jakies katalogowe numery kabli czy też świec, żeby nie zamawiać innych niż potrzeba (co często się zdarza).

Pajero krótkie 3.0 V6 1995 rok, 24V.

lapa16 - 12-12-2018, 20:53

Nie wiem jak w Pajero2 ale w Sporcie 3.0 podczas wymiany kabli i świec trzeba też też pomyśleć o 2 uszczelkach pod dolot, ewentualnie uszczelki pod pokrywą zaworów jeśli ciekną oraz uszczelki pod świece jednak nie wiem czy w P2 występują Osobiscie mogę polecić zestwaw świec z NGK wraz z kablami Nie muszę chyba wspominać że uszczelki lepiej założyć oryginały bo dla przykładu wymiana świec itd w Pajero Sporcie to kosmos pod względem skomplikowania, ilości śrubek i rzeczy do demontazu.
Panbenonium - 13-12-2018, 20:24

Uszczelki pod dolot, masz na myśli pod kolektor dolotowy, czy pod co ? Pod świece masz na myśli uszczelki czy podkładki ?

Zestaw świec NGK wraz z kablami NGK ? Ile za takie coś dawałeś ?

lapa16 - 13-12-2018, 21:11

Tak uszczelki pod kolektor dolotowy w Paj Sporcie są 2, pod świece też są takie gumowe kapturki można spokojnie kupic zamienniki, za świece dawałem 48 PLN/szt. a kable 400 PLN