ASX Ogólne - Trzaski kokpitu.
RomanK61 - 10-12-2018, 18:44 Temat postu: Trzaski kokpitu.
Mam pytanie do kolegów, nie dawno miałem małą stłuczkę-wymiana zderzaka oraz klapy silnika. Po zrobieniu u mechanika teraz coś mi trzeszczy w środku koło szyby. Czy jak była wymieniana klapa to trzeba rozbierać kokpit żeby dostać się do zawiasów? Trzeszczy coś tak od środka do rogu szyby. Gdzie i co szukać bo jak jadę po nierównosciach to mnie szlak trafia. Naciskam plastiki od środka silnika i od środka samochodu i niby nic się nie rusza wszystko niby ok. a coś trzeszczy. Przed tym zdarzeniem była super cisza. Czy mechanik coś nie zawalił.
[ Dodano: 11-12-2018, 12:08 ]
Ponawiam pytanie do kolegów, czy wymieniając zawiasy klapy silnika trzeba rozbierać kokpit od środka kabiny, żeby dostać się do nich dostać. Bo może źle założona deska skrzypi i trzeszczy.
camel88 - 13-12-2018, 20:04
masz na myśli maskę silnika, nie, nie trzeba, no chyba że miałeś wystrzelone poduszki - wtedy tak
RomanK61 - 13-12-2018, 20:09
Tak chodzi o maskę silnika, gdzieś na forum Mitsubishi czytałem że jak trzeba dostać się do zawiasów to trzeba to zrobić od strony kokpitu. Może to dotyczy innego modelu Mitsubishi. Umówiłem się na przegląd to fachowcy zobaczą o co chodzi. Problem że raz trzeszczy więcej a raz mniej, jak będą sprawdzać to wtedy pewnie wokół będzie cisza.
|
|
|