To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Zaślepka relingu dachowego O3

tomo63 - 28-12-2018, 08:59
Temat postu: Zaślepka relingu dachowego O3
Witam,
po jednej z krotkich tras zauwazylem, ze podczas jazdy wypadla zaslepka z relingu dachowego. Czy ktoś wie czy da rade taką dostać poza ASO?

tutaj foto:
foto

Tomek

Brodzins - 28-12-2018, 21:09

Interesujące... Idę po sylikon i to mocuje w takim razie :) poważnie...

Chciałbym się podpiąć do tematu - mianowicie czy te gumowe zaślepki pod bolce bagażnika dachowego są do kupienia?

tomo63 - 28-12-2018, 22:00

Słuchaj, do kupienia jest wszystko. Pozostaje tylko kwestia ceny. Jedna sztuka zaslepki ktorej szukam kosztuje 45zl brutto w ASO. Cena jakby byla ze zlota...

co do gumowych zaslepek, ktorych szukasz, to zapytam o cene jak bede zamawial element dla siebie bo montujac bagaznik tez uszkodzilem wszystkie te gumki zbyt mocno go dokrecajac.

Brodzins - 28-12-2018, 22:37

tomo63 napisał/a:
Słuchaj, do kupienia jest wszystko. Pozostaje tylko kwestia ceny. Jedna sztuka zaslepki ktorej szukam kosztuje 45zl brutto w ASO. Cena jakby byla ze zlota...

co do gumowych zaslepek, ktorych szukasz, to zapytam o cene jak bede zamawial element dla siebie bo montujac bagaznik tez uszkodzilem wszystkie te gumki zbyt mocno go dokrecajac.

Dziwne jest to że odpadła.... Może ktoś sobie pożyczył...
Na wszelki wypadek sylikonem przejade...

Będę wdzięczny za info o tych gumowych do bagażnika.
Taka sama sytuacja... Przy montażu bagażnika jedna została uszkodzona.
Przez moment się zastanawiałem czy ich nie należy wyjąć do montażu belek oryginalnych z tymi pinami...

Bizi78 - 28-12-2018, 23:34

Na allegro jest wiele zaślepek do otworów.
Wystarczy zmierzyć średnicę otworu i poszukać.
https://allegro.pl/listing?string=Zatyczka%20za%C5%9Blepka%20otworu&order=p&bmatch=baseline-cl-var-d-uni-1-5-1221

Brodzins - 29-12-2018, 10:41

Bizi78 napisał/a:
Na allegro jest wiele zaślepek do otworów.
Wystarczy zmierzyć średnicę otworu i poszukać.
https://allegro.pl/listing?string=Zatyczka%20za%C5%9Blepka%20otworu&order=p&bmatch=baseline-cl-var-d-uni-1-5-1221

Zgadza się, osobiście jednak najpierw szukam fabrycznych rozwiązań, a później zamienników. Stąd moje pytanie o oryginalne gumki.

Bizi78 - 29-12-2018, 11:15

Ja bym najpierw to czymkolwiek zaślepił aby nie zbierał się tam syf a dopiero później szukał oryginału.
Możesz spytać mitsustyle.pl albo kupić na wschodzie.

Brodzins - 29-12-2018, 11:46

Bizi78 napisał/a:
Ja bym najpierw to czymkolwiek zaślepił aby nie zbierał się tam syf a dopiero później szukał oryginału.
Możesz spytać mitsustyle.pl albo kupić na wschodzie.

I tu po raz kolejny się z Tobą zgodzę :)

Kupić na wschodzie?
Rozwiń proszę czy mówimy o rynkach kierowanych przez ludzi o lekko skośnych oczach, czy o kraju z Kremlem?

Bizi78 - 29-12-2018, 13:24

O kraju z Kremlem, dokładnie na japancars.ru .
Brodzins - 29-12-2018, 15:46

Bizi bardzo dziękuję.
adam3773 - 30-12-2018, 03:05

O kurcze a ja się tyle namordowałem żeby te gumki wydłubać do montażu bagażnika :( (. Muszą one tam być ? I po co , jak piszecie że się pouszkadzały ?
Edit
A jednak te gumki trzeba wydłubać. Oglądałem w instrukcji bagażnika :cry:

Brodzins - 02-01-2019, 20:13

Ja nie wyciągnąłem tych gumek...
Po obejrzeniu uznałem że wewnętrzny trzpień gumowy wypchnie mi ładnie łapę od bagażnika przy demontażu i tak się stało.
Poza tym, wyglądały jak nie do wyjecia, ze względu na cienki gumowy kołnierz który dolega do relingu.
Faktycznie w instrukcji jest aby je zdemontować...

Panowie proszę podzielcie się jak to ma być w końcu 😳

tomo63 - 03-01-2019, 15:35

Ja gumek nie zdjąłem przy montażu bagażnika i wszystkie się uszkodziły - buć może za mocno skręciłem łapy bagażnika.
Jak się w końcu dodzwonię do Mitcaru na Puławskiej to zapytam ile te gumki.

Dzwonię już chyba czwarty dzień i nikogo w dziale części jak nie było tak nie ma.

nemo gs - 07-01-2019, 11:17

Brodzins napisał/a:
Po obejrzeniu uznałem że wewnętrzny trzpień gumowy wypchnie mi ładnie łapę od bagażnika przy demontażu i tak się stało.
Poza tym, wyglądały jak nie do wyjecia, ze względu na cienki gumowy kołnierz który dolega do relingu.

Możecie pokazać stronę z instrukcji bagażnika gdzie jest pokazane, że te gumki trzeba wydłubać?

Z góry dziękuję.

Brodzins - 14-01-2019, 17:37

nemo gs napisał/a:
Brodzins napisał/a:

Możecie pokazać stronę z instrukcji bagażnika gdzie jest pokazane, że te gumki trzeba wydłubać?

Z góry dziękuję.

Oczywiście - poniżej skan z instrukcji, punkt 5:

I tak się zastanawiam... Skoro kilku osobom się uszkodziły... To może warto do oryginalnego bagażnika kupić parę kompletów 🤣