To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - Błąd U1101, migająca kontrolka napędu

kamil200 - 10-01-2019, 14:23
Temat postu: Błąd U1101, migająca kontrolka napędu
Witam kolegów ! Czy któryś z was miał taki błąd U1101 (szyna CAN sterownik skrzynki biegów, magistrala danych Can limit czasu). Dodam że po załączeniu przedniego napędu kontrolka przedniego napędu ciągle miga, wszystkie napędy działają poprawnie. Co jest uszkodzone ? L200 2008 skrzynia ss. Pozdrawiam
Robaq - 27-03-2019, 12:02

Najprawdopodobniej uszkodzony któryś z czujników: albo na skrzyni, albo na przednim moście. Jeżeli napędy załączają się poprawnie - od tego zacząłbym diagnozę.
zbyszekm2 - 28-03-2019, 07:49
Temat postu: Re: Błąd U1101, migająca kontrolka napędu
kamil200 napisał/a:
Witam kolegów ! Czy któryś z was miał taki błąd U1101 (szyna CAN sterownik skrzynki biegów, magistrala danych Can limit czasu). Dodam że po załączeniu przedniego napędu kontrolka przedniego napędu ciągle miga, wszystkie napędy działają poprawnie. Co jest uszkodzone ? L200 2008 skrzynia ss. Pozdrawiam

Limit czasu zawsze jest- nic nie zrobisz. w niczym nie przeszkadza.
kontrolka miga bo nie działa albo siłownik albo czujnik na przednim moście.

AnDo80 - 03-09-2021, 17:00

Witam mam taki sam problem i błąd i zanim zacznę szukać może poznam rozwiązanie problemu u kolegi. POzdrawiam.
pablo eldiablo - 04-09-2021, 12:32

Miałem tą przypadłość 2 razy. Raz był uszkodzony czujnik na skrzyni, a raz rozpięta i niewpięta z powrotem wiązka po jakiejś naprawie. Generalnie mruganie sygnalizuje brak komunikacji mostu ze skrzynią, więc masz do sprawdzenia 2 czujniki i wiązkę.
AnDo80 - 05-09-2021, 20:47

To może od poczatku. Kupiłem auto z migającą kontrolką napedu przód . Dwa błędy 1101 i 1102. Okazalo sie że uszkodzony był siłownik mostu już dłujszy czas i podcisnienie zaciągało co się dało i poszły zaworki. Zamontowałem nowy silownik, nowe zaworki i sprawdzilem wszystkie czujniki miernikiem. Na moscie działa po recznym właczeniu napedu kontrolki mijają czujnik daje informację o położeniu siłownika mostu. Włączam dzwignie na h4 miga czujnik daje sygnał o położeniu dźwigni i tak dalej blokady i reduktor sugnalizuje. Brak napięcia na zaworki . Bezpieczniki ok. :?: Co steruje zaworkami sterownik ,przekaznik . Za sugestię i pomoc z góry dziekuje . Andrzej nowy z l200 ale chce na dłużej z nim zostać. :)
zbyszekm2 - 21-10-2021, 09:08

AnDo80 napisał/a:
To może od poczatku. Kupiłem auto z migającą kontrolką napedu przód . Dwa błędy 1101 i 1102. Okazalo sie że uszkodzony był siłownik mostu już dłujszy czas i podcisnienie zaciągało co się dało i poszły zaworki. Zamontowałem nowy silownik, nowe zaworki i sprawdzilem wszystkie czujniki miernikiem. Na moscie działa po recznym właczeniu napedu kontrolki mijają czujnik daje informację o położeniu siłownika mostu. Włączam dzwignie na h4 miga czujnik daje sygnał o położeniu dźwigni i tak dalej blokady i reduktor sugnalizuje. Brak napięcia na zaworki . Bezpieczniki ok. :?: Co steruje zaworkami sterownik ,przekaznik . Za sugestię i pomoc z góry dziekuje . Andrzej nowy z l200 ale chce na dłużej z nim zostać. :)

Sygnał na zaworkach pojawi się jak wszystkie czujniki na reduktorze będa sprawne i pracowały prawidłowo.
Wartośc na czujnikach musi spadać od razu do zera na mierniku.