To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - [3.2 DID] Pajero IV

wycz - 11-01-2019, 14:59
Temat postu: [3.2 DID] Pajero IV
Cześć.
Mam problem z klapą bagażnika -nie można otworzyć, centralny z pilota chyba coś tam stuka ale nie otwiera. Pytanie jak dostać się do zamka przy najmniejszej demolce auta. Może ktoś z was borykał się z podobnym problemem? Z góry dziękuję za wsparcie

jepm - 11-01-2019, 15:26

A próbowałeś normalnie kluczykiem ?
Jak nie ruszy - można spróbować napsikać jakiegoś smarowidła przez otwory przy klamce tylnej klapy. U mnie raz się tak zablokowała i odpuściła po 2 dniach.

wycz - 12-01-2019, 00:11

jepm napisał/a:
A próbowałeś normalnie kluczykiem ?
Jak nie ruszy - można spróbować napsikać jakiegoś smarowidła przez otwory przy klamce tylnej klapy. U mnie raz się tak zablokowała i odpuściła po 2 dniach.

Ok, ale u mnie klapa nie jest na klucz:/ spróbuję popsikać. -Dzięki

gogow212 - 12-01-2019, 17:01

mam ten sam problem, nie odskakuje klamka do konca. Trzeba srubokretem np podwazyc klamke, zeby odskoczyla i wtedy raz jeszcze pilotem i klapa sie otworzy. :)
zbyszekm2 - 14-01-2019, 15:30

gogow212 napisał/a:
mam ten sam problem, nie odskakuje klamka do konca. Trzeba srubokretem np podwazyc klamke, zeby odskoczyla i wtedy raz jeszcze pilotem i klapa sie otworzy. :)

Zdejmij plastiki z tyłu na klapie i posmaruj czymś sprężynę na klamce.

wycz - 17-01-2019, 23:19

Rozbebeszyłem popiskałem i na razie działa :D
Flaw - 12-10-2021, 13:47

zbyszekm2 napisał/a:
gogow212 napisał/a:

Za pierwszym razem pomogło, ale po roku problem powrócił. Przesmarowanie sprężyny niestety nie rozwiązuje sprawy.
Jak się mogę dobrać do klamki aby ja wyjąc i przeczyścić wszystkie połączenia ciegien i "zawias" na klamce ?

Pozdrawiam

zbyszekm2 - 12-11-2021, 07:39

Flaw napisał/a:
zbyszekm2 napisał/a:
gogow212 napisał/a:

Za pierwszym razem pomogło, ale po roku problem powrócił. Przesmarowanie sprężyny niestety nie rozwiązuje sprawy.
Jak się mogę dobrać do klamki aby ja wyjąc i przeczyścić wszystkie połączenia ciegien i "zawias" na klamce ?

Pozdrawiam

nie "smaruj wszystkiego" tylko obklei się kurzem.
Wymień klamkę
https://e-pajero.pl/czesci-karoserii/2955-klamka-tylnych-drzwi-pajero-mb537413-mb669338-mr230032.html

daleniecki - 29-05-2022, 08:59

Ten sam problem. Po naoliwieniu od wewnątrz klamka ponownie pełni funkcje klamki. Jednak nie udało mi się jej zdemontować. Po odkręceniu śruby klamka trzyma się mocno. W jaki sposób jest możliwy demontaż ?