Pajero IV - [3.2 DID] Pajero IV
wycz - 11-01-2019, 14:59 Temat postu: [3.2 DID] Pajero IV Cześć.
Mam problem z klapą bagażnika -nie można otworzyć, centralny z pilota chyba coś tam stuka ale nie otwiera. Pytanie jak dostać się do zamka przy najmniejszej demolce auta. Może ktoś z was borykał się z podobnym problemem? Z góry dziękuję za wsparcie
jepm - 11-01-2019, 15:26
A próbowałeś normalnie kluczykiem ?
Jak nie ruszy - można spróbować napsikać jakiegoś smarowidła przez otwory przy klamce tylnej klapy. U mnie raz się tak zablokowała i odpuściła po 2 dniach.
wycz - 12-01-2019, 00:11
jepm napisał/a: | A próbowałeś normalnie kluczykiem ?
Jak nie ruszy - można spróbować napsikać jakiegoś smarowidła przez otwory przy klamce tylnej klapy. U mnie raz się tak zablokowała i odpuściła po 2 dniach. |
Ok, ale u mnie klapa nie jest na klucz:/ spróbuję popsikać. -Dzięki
gogow212 - 12-01-2019, 17:01
mam ten sam problem, nie odskakuje klamka do konca. Trzeba srubokretem np podwazyc klamke, zeby odskoczyla i wtedy raz jeszcze pilotem i klapa sie otworzy.
zbyszekm2 - 14-01-2019, 15:30
gogow212 napisał/a: | mam ten sam problem, nie odskakuje klamka do konca. Trzeba srubokretem np podwazyc klamke, zeby odskoczyla i wtedy raz jeszcze pilotem i klapa sie otworzy. |
Zdejmij plastiki z tyłu na klapie i posmaruj czymś sprężynę na klamce.
wycz - 17-01-2019, 23:19
Rozbebeszyłem popiskałem i na razie działa
Flaw - 12-10-2021, 13:47
zbyszekm2 napisał/a: | gogow212 napisał/a: | mam ten sam problem, nie odskakuje klamka do konca. Trzeba srubokretem np podwazyc klamke, zeby odskoczyla i wtedy raz jeszcze pilotem i klapa sie otworzy. |
Zdejmij plastiki z tyłu na klapie i posmaruj czymś sprężynę na klamce. |
Za pierwszym razem pomogło, ale po roku problem powrócił. Przesmarowanie sprężyny niestety nie rozwiązuje sprawy.
Jak się mogę dobrać do klamki aby ja wyjąc i przeczyścić wszystkie połączenia ciegien i "zawias" na klamce ?
Pozdrawiam
zbyszekm2 - 12-11-2021, 07:39
Flaw napisał/a: | zbyszekm2 napisał/a: | gogow212 napisał/a: | mam ten sam problem, nie odskakuje klamka do konca. Trzeba srubokretem np podwazyc klamke, zeby odskoczyla i wtedy raz jeszcze pilotem i klapa sie otworzy. |
Zdejmij plastiki z tyłu na klapie i posmaruj czymś sprężynę na klamce. |
Za pierwszym razem pomogło, ale po roku problem powrócił. Przesmarowanie sprężyny niestety nie rozwiązuje sprawy.
Jak się mogę dobrać do klamki aby ja wyjąc i przeczyścić wszystkie połączenia ciegien i "zawias" na klamce ?
Pozdrawiam |
nie "smaruj wszystkiego" tylko obklei się kurzem.
Wymień klamkę
https://e-pajero.pl/czesci-karoserii/2955-klamka-tylnych-drzwi-pajero-mb537413-mb669338-mr230032.html
daleniecki - 29-05-2022, 08:59
Ten sam problem. Po naoliwieniu od wewnątrz klamka ponownie pełni funkcje klamki. Jednak nie udało mi się jej zdemontować. Po odkręceniu śruby klamka trzyma się mocno. W jaki sposób jest możliwy demontaż ?
|
|
|