To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Auto jedzie prosto podczas skrętu przy wyższej prędkości

Michalsur - 17-01-2019, 21:37
Temat postu: Auto jedzie prosto podczas skrętu przy wyższej prędkości
Witam. Sprawa wygląda następująco:
Gdy wjeżdzam w ostry zakręt z dużą prędkością, w dużej części tracę kontrole nad autem, które mimo mojej woli i wbrew skręconej kierownicy, jedzie prosto. Dzieje się to od dwóch dni i tylko przy szybkim wjechaniu w ostry zakręt. Dzisiaj wziąłem mojego zaciekawionego moim opisem sytuacji dziadka na przejażdzkę i pokazałem o co chodzi. Był przekonany, że auto się "uślizgneło", ale ja jako kierowca, wiem że to nie to (nie, temperatura nie była ujemna, a na asfalcie nie było grama żwiru). Pojechaliśmy n stacje kontroli : wszystko w jak najlepszym porządku. Gościu wsiadł i przejechał się ze mną naprawdę nie oszczędzając mojego auta, ale jak to zwykle w takich sytuacjach bywa nic się nie działo, mimo że w zakręty wchodziliśmy dużo wiekszą prędkością. Powiedział, że może wspomaganie czasem się blokuje (to nie jest dokładny jego cytat, ale taki był ogół jego wypowiedzi). Ktoś ma jakieś rozwiązanie?

jacek11 - 29-01-2019, 23:03

Opony :?:
mkm - 30-01-2019, 02:47

Gołoledź :?:
krzychu - 30-01-2019, 08:25
Temat postu: Re: Auto jedzie prosto podczas skrętu przy wyższej prędkości
Michalsur napisał/a:
Powiedział, że może wspomaganie czasem się blokuje (to nie jest dokładny jego cytat, ale taki był ogół jego wypowiedzi). Ktoś ma jakieś rozwiązanie?

No ale jak wspomaganie to byś nie mógł kręcić kierownicą. Więc problem jest w tym że kierownica się nie skręca, czy że kierownica się skręca a auto nie skręca?

Bieżnik dobry, wiek opony dobry?

Skoro dodatnia temperatura to na pewno nie problem z gołoledzią. To się działo w jednym miejscu? Może tam była jakaś oleista substancja na drodze?

Swoją drogą skory żyjesz to znaczy że po chwili jednak skręca?