To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Wymiana panewek 3,5 GDI

VG - 26-01-2019, 13:14
Temat postu: Wymiana panewek 3,5 GDI
Cześć,

okazało sie ze moim Pajero dzwonia panewki. Moj mechanik powiedzial ze nie oplaca sie robic i ze lepiej szukac drugiego silnika (podobno duzo pracy z tym jest , wyciaganie silnika itd). NIe bardzo mi sie chce wierzyc ale chcialem zapytac czy w silniku 3,5 GDI tak ciezko wymienic panewki? Ile to moze kosztowac (robocizna) ?

EDIT : chyba z rozpedu napisalem nie w tym forum prosba o przesuniecie do Pajero III

zbyszekm2 - 28-01-2019, 10:16
Temat postu: Re: Wymiana panewek 3,5 GDI
VG napisał/a:
Cześć,

okazało sie ze moim Pajero dzwonia panewki. Moj mechanik powiedzial ze nie oplaca sie robic i ze lepiej szukac drugiego silnika (podobno duzo pracy z tym jest , wyciaganie silnika itd). NIe bardzo mi sie chce wierzyc ale chcialem zapytac czy w silniku 3,5 GDI tak ciezko wymienic panewki? Ile to moze kosztowac (robocizna) ?

EDIT : chyba z rozpedu napisalem nie w tym forum prosba o przesuniecie do Pajero III

Panewki to jedno ale ciekawe czy wał jest OK.

VG - 29-01-2019, 22:27
zbyszekm2 napisał/a:

No to pytanie czy aby to sprawdzić to trzeba wyjmować silnik ?

mkm - 30-01-2019, 03:01

zbyszekm2 odpowie Ci konkretniej, ale do samej weryfikacji zarówno panewek jak i wału wystarczy ściągnąć miskę olejową i odkręcić stopę / pokrywę stopy, czy jak ona się tam zwie.
zbyszekm2 - 30-01-2019, 09:30
VG napisał/a:
zbyszekm2 napisał/a:

No to pytanie czy aby to sprawdzić to trzeba wyjmować silnik ?

Mozęsz wyjąc przedni most i odkręcić miske i dojdziesz.

groznylenio - 05-02-2019, 21:28

Witam
Jeśli słychać panewki to czym prędzej trzeba się brać za naprawę aby wał się nie uszkodził za bardzo. Co do kosztów to trochę trzeba szykować jeśli zamierzamy trochę pojeździć.
Przerabiałem ostatnio ten temat. Teraz silnik chodzi dużo ciszej i chodzi:)