To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Handlarz popsuł nawiewy

leoluke - 27-01-2019, 09:44
Temat postu: Handlarz popsuł nawiewy
Witam,
Miałem ostatnio przykrą historię z handlarzem samochodów. Zamierzałem kupić nowe auto od handlarza i jako część zapłaty oddałem mu mojego Lancera. Niestety nowy samochód okazał się mieć wady i handlarz zaproponował, że możemy cofnąć transakcję i zwrócić sobie samochody. Problem jest taki, że mając mojego Lancera stwierdzili, że nawiew nie wieje na nogi i trzeba naprawić klapy nawiewów. Ja szczerze mówiąc nigdy tego nie zauważyłem. Po rzekomej naprawie nawiewy są zablokowane na 100% grzania. Pokrętło temperatury nie spełnia teraz żadnej roli. Moje pytanie jest takie: czy da radę łatwo ogarnąć samemu tą usterkę, dostając się do klap nawiewów od strony nóg kierowcy? Zdaję sobie sprawę, że mógłbym polecić handlarzowi naprawę, ale to straszni partacze, którzy mogą co najwyżej tylko coś popsuć. Wiem to również na podstawie tego jak zabierali się do naprawy usterki w nowym aucie.

remi - 29-01-2019, 20:24

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=94362

jedyne co przychodzi mi do głowy. Zobacz, może to to.

leoluke - 31-01-2019, 14:28

Dzięki. Jeszcze nie odebrałem samochodu, ale filmik wygląda na bardzo pomocny. Wiem przynajmniej gdzie zacząć szukać problemu.