To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - zielone swiatelko?

Optic - 05-04-2007, 15:50
Temat postu: zielone swiatelko?
Hehe, to bedzie pytanie o interfejs:

na desce, na lewo i w dol od kierownicy, ponad galka do regulacji swiatel jest nieduza zielona lampka, ktorej obecnosc nie jest wyklarowana w instrukcji (tak, mam jeszcze oryginalna, bo niemiecka, instrukcje obslugi do mojego Misia - ta z mangowymi rysunkami :D ).

Przypomne, ze owa lampka miga razem z awaryjnymi i zapala sie na moment 1x przy wlaczeniu kierunkowskazu.
No i o czym informuje, do czego sluzy? Przeciez nie do tego, ze mam wlaczone awaryjne, bo od tego sa juz 3 inne lampki na blacie...).

Moze poznajac odpowiedz bede mogl spokojnie spac. ;)

Anonymous - 05-04-2007, 17:30

Z opisu... Przyciemnianie podświetlenia deski rozdzielczej? Ma takie pokętło?
Ale to to byś chyb awiedział więc pewnie coś innego. Jeśli nie ma w instrukcji, to może to jakaś przeróbka poprzednich właściecieli typu dioda że niby alarm czy coś, tylko jakieś przebicia występują.

tomusn - 05-04-2007, 20:28

Optic napisał/a:
na desce, na lewo i w dol od kierownicy, ponad galka do regulacji swiatel jest nieduza zielona lampka, ktorej obecnosc nie jest wyklarowana w instrukcji (tak, mam jeszcze oryginalna, bo niemiecka, instrukcje obslugi do mojego Misia - ta z mangowymi rysunkami :D ).
zdjęcie prosimy, bo w sumie nikt takiego czegoś nie ma chyba...
Ficu865 napisał/a:
Z opisu... Przyciemnianie podświetlenia deski rozdzielczej? Ma takie pokętło?
przyciemnianie nie jest podświetlone...
Anonymous - 05-04-2007, 22:57

A moze jest to lampka od jakiegos starego, dzialajcego lub nie systemu alarmowego :?: W koncu, wiele alarmow jest zintegrowanych z kierunkami...
Krzyzak - 06-04-2007, 09:40

Moze to lampka od przyczepki - masz hak? Swieci sie, jak OK a jak sie cos rozlaczy w przyczepce, to gasnie.
Optic - 06-04-2007, 10:32

Dzieki, Panowie, za szybki odzew. :)

@Ficu865:
Wiem, o ktore pokretlo Ci chodzi. Niestety to wlasnie nie to - nota bene w miejscu tej galki mam tylko zaslepke...

@tomusn:
Jutro postaram sie dolaczyc fotki (te i jeszcze do innego watku), choc powoli sklaniam sie ku przekonaniu ze faktycznie jest to pozostalosc po poniemieckim alarmie. ;)

@gobe:
W takim razie jestem zaskoczony, bo absolutnie nie widac zadnych sladow przerobek, a lampka wyglada jak fabryczna, jakby byla tam od zawsze. :)

Jeszcze raz dzieki wielkie za odzew - juz sie zaczynalem zastanawiac, czy to nie jakas kontrolka, w stylu EC...

Anonymous - 10-04-2007, 09:04

To nie żadna przeróbka. Ja mam to samo i też nie wiem czemu ma służyć.
Optic - 10-04-2007, 15:21

Oj, to mnie zmartwiles... A moze to jest na zasadzie "Alarm-ready", tak jak na kolumnie mam "slepe" przelaczniki do klimy, "Klima-ready". :P
Anonymous - 10-04-2007, 18:15

Nie mam bladego pojęcia i przestałem już wnikać żeby mieć spokojną głowę.
Xiff - 28-04-2007, 14:13

No to potwierdze ze w moim mietku tez jest ta lampka, ale sie nie swiecila i gaziarze wstawili mi w jej miejsce wlacznik gazu, a tamto schowali w srodku. Tez mnie to nurtowalo, wiec temat moze kandydowac do "z archiwum X", jako niewyjasniony do konca...
akbi - 28-04-2007, 19:07

heh.. tez mam taka lampke ... i swieci tylko z awaryjnymi
McDoune - 02-05-2007, 00:32

:? a ja takiej chyba nie mam, albo się przepaliła :| Dajcie jakąś fotkę jak owa lampka wygląda
Anonymous - 05-05-2007, 19:43

czesc! zielona lampka to część instalacji do podłączenia przyczepki-nie jest montowana fabrycznie ale przez serwis Mitsu przy montażu haku hol. Sygnalizuje poprawność podłączenia i działania świateł w przyczepce-jak ktoś ma lampkę a nie ma haku to znaczy że został zdemontowany by nie zniechęcać nowego właściciela! hihi!
akbi - 06-05-2007, 08:58

dominikpb napisał/a:
czesc! zielona lampka to część instalacji do podłączenia przyczepki

no fakt, hak tez mam

Optic - 07-05-2007, 12:31

dominikpb napisał/a:
czesc! zielona lampka to część instalacji do podłączenia przyczepki

Ahhh! No i wszystko jasne! :D
Teraz moge spac spokojnie. ;) Oczywiscie, mam hak, ale nie wpadlbym, ze to od tego. Nota bene, ciekawe ze miga nawet gdy przyczepka nie jest podlaczona...
Dzieki wielkie za zainteresowanie.