To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - [1.6] Stacja multimedialna

VViktor - 24-03-2019, 11:58
Temat postu: [1.6] Stacja multimedialna
Witam, przymierzam się do zakupu stacji multimedialnej do mojego ASXa. Jakie macie opinie nt. MGN? Dodam ze najbardziej zależy mi na łączności bluetooth i rozmowach oraz kamerze cofania. Czy jakość rozmów jest zadowalająca?
Proszę o opinie i pozdrawiam

Laknat - 25-03-2019, 05:42
Temat postu: Re: Stacja multimedialna
VViktor napisał/a:
Witam, przymierzam się do zakupu stacji multimedialnej do mojego ASXa. Jakie macie opinie nt. MGN? Dodam ze najbardziej zależy mi na łączności bluetooth i rozmowach oraz kamerze cofania. Czy jakość rozmów jest zadowalająca?
Proszę o opinie i pozdrawiam

Jam ma stację MGN bez kamery cofania. Cały czas myślę o montażu, ale jakoś zawsze szkoda mi na to kasy. Same rozmowy są na przyzwoitym poziomie, bluetooth też, ale mój telefon potrafi się zawiesić przy wybieraniu numeru ze stacji MGN. Zresztą, samo menu telefonu w MGN też dla mnie jest nieciekawie zrobione, zwłaszcza wybieranie numerów.

Wszystko zalezy od ceny, ale gdybym ja miał zmieniać radio w ASX to raczej bym wybrał taką alternatywę (ze względu na dużo większe możliwości, zwłaszcza jeśli chodzi o GPS) jak podałem w tym wątkku.

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=105791

VViktor - 26-03-2019, 07:02

Dzięki za opinie. A orientuje się ktoś jak wyglada wymiana/montaż. Samochód na gwarancji i zastanawiam się czy muszę montować stacje przez serwis, który zażyczył sobie 1350 zł za sam montaż. Jak jest z gwarancja jak zdecyduje się na montaż poza serwisem (350 zł)? Dodam ze stacja jest używana w niewielkim stopniu i pochodzi od ASX rok starszego. Proszę o poradę Panowie.
sla - 28-03-2019, 15:55

VViktor napisał/a:
Samochód na gwarancji i zastanawiam się czy muszę montować stacje przez serwis, który zażyczył sobie 1350 zł za sam montaż.
Nie musisz, ale stracisz gwarancję na radio i wszystko co ono obsługuje.
VViktor - 05-05-2019, 16:56

Hej, jestem po zainstalowaniu stacji MGN z tym że poszukuje teraz instrukcji obsługi, ewentualnie pomocy w kwestii pojedynczego dźwięku który od czas do czasu się pojawia i nie wiem co sygnalizuje :roll: ma ktoś dostęp do instrukcji lub wie co oznacza ww. sygnał? Dodam ze wszystko działa jak należy.
Laknat - 10-05-2019, 17:39

VViktor napisał/a:
Hej, jestem po zainstalowaniu stacji MGN z tym że poszukuje teraz instrukcji obsługi, ewentualnie pomocy w kwestii pojedynczego dźwięku który od czas do czasu się pojawia i nie wiem co sygnalizuje :roll: ma ktoś dostęp do instrukcji lub wie co oznacza ww. sygnał? Dodam ze wszystko działa jak należy.

Do stacji MGN jest instrukcja na płycie. Nawet jest instrukcja po polsku. Jeśli chcesz to mogę ci przesłać ten plik, tylko daj jakiś adres e-mail.

Jakaś wersja instrukcji po angielsku jest tutaj.

https://fccid.io/2AE77DGU-6E14-N3/User-Manual/Users-Manual-2813385

a sama stacja to MZ360485EX (tak jest napisane na płycie).

Jarek S. - 31-05-2019, 14:01

Witam. Mam ASX Invite z 2012 po lifcie i zmieniłem podstawowe radio na nowsze z możliwością podpięcia kamerki cofania.

Instalacja przebiegła praktycznie bezproblemowo.
Brak BT i nawigacji skłonił mnie do zmiany na MGN.

W komplecie dostałem mikrofon/który znalazł swoje gniazdo w podsufitce/ oraz moduł GPS widoczny na zdjęciu.
I tu zaczynają się schody. Moduł ma dziwną wtyczkę. Nie pasuje mi do gniazda w radiu, które wygląda na typu fakra.

- Czy moduł jest od tego modelu czy muszę kupić uniwersalny z odpowiednią wtyczką.
- Gdzie standardowo montowane są ww moduły w ASX.

Inna sprawa to dziwne gniazda na tylny i bocznym panelu radia.
Na zdjęciu powyżej zaznaczone kółkiem - jedno wygląda na mini USB.
Gniazda na panelu bocznym schowane są pod wyprofilowaniem uchwytów montażowych.

Czy ktokolwiek wie do czego one służą?

Z góry dziękuję za poświęcenie chwili na rozwiązanie zagadki.

tokyo - 08-06-2019, 06:02

Gniazda które zaznaczyłeś jest to gniazdo to programowania diagnostyki stacji MGN

Wg zdjęć które przedstawiłeś sprzedający sprzedał radio NIEKOMPLETNE
1. Mikrofon na zdjęciu jest oryginalny mitsubishi akr nie do tej stacji
2. Gps oryginalny
3. Brak głównej wiązki łączącej radio z gps-em, mikrofonem, kamera cofania oraz kabla usb z tzw karabinkiem zabezpieczającym wysuwanie się go podczas jazdy

Jarek S. - 11-06-2019, 13:32

Dla Tokyo wielkie dzięki za szybki kontakt i błyskawiczną instalację BT w 8701A668. Działa bez problemów. Następnym razem zanim coś kupię będę konsultował. Zakup MGN bez kompletu okablowania rzeczywiście jest pozbawiony sensu. Jeszcze raz dzięki za pomoc.

PS. Jestem pod wrażeniem wiedzy, doświadczenia i samochodu, o którym się naczytałem na forum. ASX grający w zupełnie innej lidze. Doceniam nakład pracy i zazdroszczę.