Galant - Ogólne - Inwestowanie w samochód który stał 2 lata
Czesc - 02-04-2019, 22:30 Temat postu: Inwestowanie w samochód który stał 2 lata Witam serdecznie
Mam zapytanie odnośnie inwestycji w samochód który stał pod blokiem z 2 lata (posiadam go 4). Dokładnie rozchodzi sie o Mitsubishi Galant VIII Sedan 2.4 GDI 150KM 110kW z 1999. Do wymiany jest silnik przez to w sumie tyle stał (jakis znalazłem za 800 zł). Hamulce i chłodnica były wymieniane na nowe przed postojem ale czy po takim czasie hamulce nie dostały po ? . Z zewnątrz jest czysty ale progi juz w takim stanie nie są. A jeśli ma to jakieś znaczenie akumuluator jest wyjęty z samochodu, stoi cały czas bez niego. Odpuścić czy inwestować ?
Krzyzak - 03-04-2019, 11:05
Jak chcesz, auto pewnie odpali i będzie jeździć ale po takim czasie to właśnie hamulce do rozruszania będą (lub naprawy) i obserwuj skąd zaczyna cieknąć bo większość uszczelnień będzie skamieniała lub zmurszała...
Tomex - 17-06-2020, 15:22
Zdecydowanie zainwestuj i doprowadź auto do porządku Szkoda, by się marnował jeśli ma jeszcze potencjał w sobie . 2 lata to i tak nie jest dużo.. jedynie tak jak wspomniane było, to hamulce trzeba rozruszyć i przeanalizować dokładnie.
thoorgal - 08-08-2020, 03:18
Trochę roboty z tym pewnie będzie, ale wydaje mi się, że warto, '99 to siła wieku.
|
|
|