To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - różnice pomiędzy g2 do 97 a po 97

Anonymous - 06-04-2007, 09:44
Temat postu: różnice pomiędzy g2 do 97 a po 97
jakie sa różnice pomiędzy tymi dwoma odmianami?czy tylko kosmetyczne takie jak zderzaki i światła(etc) czy też wystapiły jakieś zmiany techniczne.nie chodzi mi o takie coś jak wprowadzenie nowego silnika czy zmiana nazwy.po prostu czym sie różnią te dwa modele?
Anonymous - 07-04-2007, 04:07

roznily sie tylko wygladem zewnetrznym jak i wewnetrznym tzn.
przedni i tylnik zderzak, progi , lampy przednie i halogeny.wzory felg... GSXy dostawaly 17"

od 97 roku wersje turbo dostaly wysoka lotke, jak i ostatnia 10 seria-limited edition :P eclipseow dostala wysokie lotki - wszystkie modele

wnetrza z koloru szarego zostaly zmienione na kremowo czarne lub czarno-szare

poza tym z tego co sobie przypominam to niczym sie wiecej nie roznily

p.s. lifting w europie wystepowal pozniej niz w wersji usa... w euro to cos 97 plus pol roku okolo...

Anonymous - 07-04-2007, 11:36

czyli bez problemu można zmienić wersję sprzed liftingu na tą po?maski i nadkola sa te same(bo sa inne lampy z przodu)?
Anonymous - 08-04-2007, 01:33

tak plug & play,.... ponoc delikatnie sie roznia blotniki... ale jest to praktycznie nie zauwazalne... wiec wszystko mozna spokojnie zalozyc... sam przekladalem przedni zderzak na poliftowy i lampy :) wszystko pasuje idealnie:)
Anonymous - 08-04-2007, 11:36

super.a mam jeszcze pytanie czym się różnią poszczególne wersje?chodzi mi o oznaczenia GS GSX GST(nie wiem czy sa jeszcze inne).wiem że gst to wersja turbo a gs i gsx?
mmaleks - 08-04-2007, 13:16

gs/rs - silnik wolnossący
gst - turbo, napęd przód
gsx - turbo napęd na obie osie

Anonymous - 08-04-2007, 17:24

i nie zapomnijmy ze byly jeszcze spydery :P i spydery (RS) ktore to nie byly sygnowane znakiem "RS"

czyli spydery wystepowaly w wersji GST, GS,RS(silnik wolnossacy 4g64 o pojemnosci 2,4l)

spydery nigdy nie wystepowaly w wersji GSX

Anonymous - 08-04-2007, 17:59

nie nie spider mnie nie interesuje i tak...:)