To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Sprężyny

Anonymous - 06-04-2007, 09:56
Temat postu: Sprężyny
Witam,
chciałem wymienić amortyzatory z tyłu w moim C51A a okazało się, że sprężyny też są do wymiany. Gdzie mogę je kupić i za ile?
Szukam zwykłych sprężyn ;-)

Hugo - 06-04-2007, 10:46

Mam takie. W stanie co najmniej bdb. Cena 60 zł+koszty przesyłki za 2 szt. odpowiada?
Anonymous - 06-04-2007, 11:18

to teraz zapytam tak, znajomy chce sprzedać mi nowe amortyzatory firmy Gabriel po 135zł/szt. Co sądzicie o takim zakupie?
Cena dla niego jest po upuście już :)

Hugo - 06-04-2007, 12:08

fruu napisał/a:
znajomy chce sprzedać mi nowe amortyzatory firmy Gabriel po 135zł/szt. Co sądzicie o takim zakupie?
Pierwsze słyszę taką nazwę. Patrząc na cenę chyba wolałbym oryginalne używki w bdb stanie.
Anonymous - 06-04-2007, 12:20

hej Hugo, a ty w tym colcie c51a miałes załozone jekies sportowe sprezyny
czerwone lub zielone bo ten colcik wydaje mi sie jakis niski

Hugo - 06-04-2007, 15:05

damianrally napisał/a:
hej Hugo, a ty w tym colcie c51a miałes załozone jekies sportowe sprezyny
Nie miałem. Na tej fotce miał jeszcze sprężyny skręcone ściągaczami do sprężyn :oops: . Jeden wielki błąd i po tygodniu były już zdjęte.
juar_78 - 03-11-2008, 07:52
Temat postu: Sprężyny ??
Witam.
Mam pytanie dotyczące sprężyn.
W moim miśku na trzepakach wyszło, że amorki tylne już na granicy. Myślę więc o wymianie.
Ostatnio jeździłem trochę z maksymalnym obciążeniem, tj. 5 osób + bagaż. Autko siadło z tyłu. Trudno mi powiedzieć czy siedziało za nisko czy nie, bo nie mam punktu odniesienia. Czasem zdarzało się, że koła dobiły i otarły o nadkole chyba. W każdym razie słyszało się takie szurnięcie. Głównie wtedy jak wjechało się w jakąś niszę na jezdni.
Zastanawiam się więc również nad sprężynami. Czy sama wymiana amortyzatorów powinna pomóc czy do wymiany nadają się już sprężyny. Z amorkami sprawa prosta jedziesz na trzepaki i sprawdzasz. Jak zweryfikować stan sprężyn jeśli wizualnie nic im nie dolega ?. Czy może wymienić amorki i zobaczyć co będzie ?
Pozdrawiam,
Arek.

tomusn - 03-11-2008, 11:14

jeżeli auto siada to raczej sprężyny niż amortyzatory
amortyzatory tłumią drgania a na sprężynach leży auto. wymień komplet