Outlander II GEN Techniczne - Jak sprawdzic ustawienie rozrzadu 2.0 did?
potentator - 14-05-2019, 23:34 Temat postu: Jak sprawdzic ustawienie rozrzadu 2.0 did? Witam mam podejrzenie ze poprzedni właściciel przy wymianie rozrządu przestawił go,problem jest taki ze silnik ma dawkę 2.5 mg do 3.5 i skacze powinna byc +- 4.5 , polecicie kogos ze śląska okolice b-b? Rozrzad byl robiony przy 116 tys teraz mam 132,samemu idzie to spr.? Wiem ze vcds odpada...
szeryf85 - 15-05-2019, 14:26
Chyba jedynie pozostaje sprawdzić czy jest ustawiony na blokady. Też chciałem to zrobić, ale nie da się sprawdzić kąta synchronizacji :/ Myślałem że to wina interfejsu (delphi), ale u kumpla w audi pokazuje wszystko. Ponoć sterownik silnika w Outlanderze jest okrojony i nie pokazuje wszystkich parametrów.
potentator - 15-05-2019, 18:23
A ten parametr główny wtrysk to co to jest w delphi? Mam wlasnie podejrzenie o to ze jest zle ustawiony u mnie... Bo wg. Delphi dawkę mam 2.5-3 a powinno byc powyEj 4 a byl robiony rozrzad
Vlad24 - 12-03-2020, 19:27
Oscyloskopem lub analizatorem stanów logicznych sprawdzicie ten kąt.
roger18sx - 15-03-2020, 21:13
Mam w domu outlandera 2.0 did i również muszę sprawdzić ustawienie rozrządu bo jak silnik zimny to przy przyśpieszeniu słychać tak jak by zawory w głowicy.Po rozgrzaniu cisza.
ADAMEX1200 - 17-05-2020, 21:39
i jak panowie sprawdzaliście wasze rozrządy? u mnie chyba taka sama sytuacja jak zimny to słychać jakby zawory
macie kogoś w rejon katowice- bielsko-kraków
bibiglacjusz - 18-05-2020, 11:43
Sam robiłem tylko drobnostkę, ale podobno najlepszy w okolicy jest pan Wojciech Adamus z Mikołowa
roger18sx - 01-06-2020, 22:17
Ja ostatnio sprawdzałem za pomocą blokad i musiałem trochę skorygować ustawienie wałka wydechowego bo nie pasowało na blokade , ssący również poprawiłem. Po dokładnym ustawieniu nie czuć wyrażnych zmian w pracy silnika. Odgłoś zaworów przy przyśpieszeniu słychać dalej po starcie zimnego silnika. Teraz to ujdzie ale w zimie na dużym minusie to strach na gaz naciskać po odpaleniu.
kajos - 01-06-2020, 22:33
to nie zawory slyszysz
tylko pompowtryski
to normalne w PD
Vlad24 - 12-06-2020, 20:02
kajos napisał/a: | to nie zawory slyszysz
tylko pompowtryski
to normalne w PD |
A jak by im doctora zaiplikowac pomoże?
kajos - 15-06-2020, 19:07
na glowe sobie zaaplikuj
zadnego syfu sie nie leje do silnika oprocz dobrego oleju i dobrego paliwa
TTTM i tak musi byc
Ja tez tak mam i taka to natura PD
Vlad24 - 15-06-2020, 20:02
kajos napisał/a: | na glowe sobie zaaplikuj
zadnego syfu sie nie leje do silnika oprocz dobrego oleju i dobrego paliwa
TTTM i tak musi byc
Ja tez tak mam i taka to natura PD |
Proszę się zbytnio nie podniecać
Jaki olej lejesz?
Jak masz ustawiony rozrząd, ile stopni na +, lub na -?
Bzyk_R1 - 15-06-2020, 23:58
Słyszałem że dobre efekty daje miód w silniku. Jeżeli miałbym coś polecić to akacjowy. To mój ulubiony, ma ładny kolor, jest taki płynny i strasznie mi smakuje.
Z kolei do skrzyni biegów, ponoć dobrze działa olej z trocinami. Ale co do trocin to nie mam sprawdzonych informacji, w sumie z każdego drzewa będą działały podobnie.
...
Vlad24 - 16-06-2020, 10:08
Bzyk_R1 napisał/a: | Słyszałem że dobre efekty daje miód w silniku. Jeżeli miałbym coś polecić to akacjowy. To mój ulubiony, ma ładny kolor, jest taki płynny i strasznie mi smakuje.
Z kolei do skrzyni biegów, ponoć dobrze działa olej z trocinami. Ale co do trocin to nie mam sprawdzonych informacji, w sumie z każdego drzewa będą działały podobnie.
... |
Pewnie masz w tej kwestii doświadczenie.
Ja natomiast pytam, czy lepkość oleju ma wpływ na ten dźwięk z PD który słyszymy po odpaleniu na zimno?
Potrafisz odpowiedzieć?
kajos - 16-06-2020, 12:19
olej musi miec norme do PD
|
|
|