To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Wydech>Katalizator>Głośny Pomocy!!

Michał99 - 16-05-2019, 19:32
Temat postu: Wydech>Katalizator>Głośny Pomocy!!
Mam problem z wydechem mianowicie katalizator wyzionął ducha więc stwierdziłem że go wytnę wspawam kawałek rurki i będzie spokój ale tak nie jest ponieważ strasznie głośno chodzi pewnie w normach się nie mieści bo na wsi obok słyszą jak wyjeżdżam z domu i nie wiem co zrobić..

Przeczytałem wszystkie fora co zrobić żeby go uciszyć i jedni żeby wspawać tłumik przelotowy w kształcie kata i będzie spokój >>https://allegro.pl/oferta/tlumik-w-obudowie-katalizatora-55mm-przelotowy-7431205466<<

Drudzy żeby upić katalizator uniwersalny >>https://allegro.pl/oferta/katalizator-uniwersalny-1200ccm-2000ccm-euro-2-7570813267<< bo te tłumiki to ściema i ja już zgłupiałem i nie wiem co zrobić

Doradźcie mi co zrobić bo katalizator oryginalny narazie nie wchodzi w gre ze względu na jego cenę a narazie chcę się uporać z tym dzwiękiem to jest 1.8(116KM) z chyba nieoryginalnych tłumikiem końcowym bo ma 2 rury wylotowe

Fufen - 17-05-2019, 19:27

W moim mam przelotowy i jest ok. Jedynie słychać jakiś rezonans przy obrotach 2500-3000, a nie wiem czy to czasem nie jest jakaś nieszczelność.
Runner2 - 24-05-2019, 07:52

Osobiście bym montował zamiennik katalizatora. Poniewarz obawiam się że bez kata sonda bedzie wariowalą ze względu na szybszy przelot spalin. Pomijam fakt uzyskania normalnego przeglądu jak i tego żeby sąsiad wideł w drzwi nie wbił.
kaktus1161 - 26-05-2019, 21:12

Fufen napisał/a:
Jedynie słychać jakiś rezonans przy obrotach 2500-3000, a nie wiem czy to czasem nie jest jakaś nieszczelność.

Żadna nieszczelność. Mam tak samo w swoim GDI i tak samo jest pomruk w tym zakresie obrotów plus delikatnie przy odpaleniu. :D

Fufen - 27-05-2019, 09:00

Jednak trochę miałem dziurek, teraz mam trochę ciszej ale i tak słychać lekki pomruk. Ale nie drze aż tak japy żeby mnie było słychać gdzieś u sąsiada.