To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander Ogólne - MMCS błąd komunikacji z PHEV

iwi - 22-05-2019, 11:50
Temat postu: MMCS błąd komunikacji z PHEV
Witajcie.

Od jakiegoś miesiąca mam taki komunikat
!System operacyjny został zmodyfikowany
nie zaleca się używania MITSUBISHI REMOTE CONTROL

Po jakimś czasie udaje się połączyć, ale większość rzeczy nie działa

https://drive.google.com/file/d/1D_7ibgKlBASDw0XXz7v8J0VFVs3JDiIB/view?usp=sharing

Jak to możliwe ze samochód się zaktualizował? A może to APP na google się zaktualizowała a samochód nie i dlatego ten problem

arokub - 22-05-2019, 12:59

Masz roota w telefonie?
iwi - 22-05-2019, 13:47

Mam zrootowany telefon i zawsze działał z rootem
arokub - 22-05-2019, 15:43

Spróbuj może z innym telefonem (bez roota), bo to wygląda na komunikat z aplikacji o wykryciu roota. A inne aplikacje dobrze działają, np. bankowe? Wg google play Mitsubishi Remote Control było aktualizowane w styczniu, więc nie powinno być problemu. Nie jestem biegły w rootowaniu telefonów, ale obiło mi się o uszy, że root musi być ukryty, może coś się zmieniło w sofcie (np. telefonu) i apka zaczęła roota widzieć?
iwi - 22-05-2019, 21:45

Aktualizacja app była w kwietniu. Mam teraz 1.7.3 phev I

Ale sprawdzałem na innym telefonie i działa. Też jest zrotowany. Mmcs przyjmuje tylko 2 telefony. Jak sprawdzić albo usunąć urządzenie stare ( chyba stary telefon bo sam nie wiem co ale blokuje mi druga rejestrację).

arokub - 22-05-2019, 22:01

Ja odpadam ;( Nie mam ani phev, ani mmcs, więc o ile z tym komunikatem coś mi świtało, to teraz zero wiedzy.
iwi - 06-08-2019, 10:40

Na APKMirror znalazłem wersję 1.7.2 i działa.

Niestety późniejsze wersje już nie będą działały. Nawet na radiu które nie ma roota wywala błąd - być może są jeszcze jakieś inne ustawienia w systemie, które powodują błąd aplikacji np instalowanie z nieznanych źródeł itp.