To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - [2.5 TD] ABS

gst - 29-05-2019, 21:23
Temat postu: [2.5 TD] ABS
Od pewnego czasu mam problem z ABS w Pajero Sport 2.5 2003r. Najczęściej aktywuje się bez powodu / sucha nawierzchnia) podczas wolnego dojeżdżania do skrzyżowania / hamowanie oraz przy wolnym skręcaniu w lewo np. parkując na parkingu. Zastanawiam się czy to czujnik czy pompa? Miał ktoś może podobny problem ?
Rademeness - 16-06-2019, 21:28

Posprawdzaj czujniki przeczyść może coś nie styka
U mnie też sie zapala czasem ale jest podobno do wymiany przedni coś tam świruje jak stane i włącze 4h to gaśnie

lapa16 - 16-06-2019, 21:45

Nie mruga przypadkiem równorzędnie kontrolka od napędu ?
gst - 16-06-2019, 22:46

Nic innego się nie zapala. Główny czujnik przeczyszczony, może troszkę lepiej, ale nadal Abs włącza się bez powodu, dojeżdżając do skrzyżowania i np parkując - tylko przy skręcie w lewą stronę.
myszakowaty - 17-06-2019, 11:19

lapa16 napisał/a:

U mnie od dwóch tygodni mruga cały czas zielona kontrolka napędów.
Czasem po hamowaniu zapala się kontrolka ABS. Wystarczy że wrzucę lewarkiem 4H i od razu zrzucę na 2H i kontrolka ABS gaśnie... Zielona od napędów mruga cały czas.

Czy zacząć od wymiany tych elektrozaworów?
https://e-pajero.pl/czujniki/809-elektrozawory-przedniego-mostu-pajero-l200-outlander-galloper-k5t47776.html

lapa16 - 18-06-2019, 22:31

myszakowaty napisał/a:
lapa16 napisał/a:

U mnie od dwóch tygodni mruga cały czas zielona kontrolka napędów.
Czasem po hamowaniu zapala się kontrolka ABS. Wystarczy że wrzucę lewarkiem 4H i od razu zrzucę na 2H i kontrolka ABS gaśnie... Zielona od napędów mruga cały czas.

Czy zacząć od wymiany tych elektrozaworów?
https://e-pajero.pl/czujniki/809-elektrozawory-przedniego-mostu-pajero-l200-outlander-galloper-k5t47776.html

Niestety kolego loteria, ja walcze z kontrolką z przerwami od 2 lat.. wymienilem juz elektrozaworki, i czujnik w reduktorze, pozostaly jeszcze 2 czujniki na reduktorze oraz siłownik załączania przedniego mostu bo węzyki mam dobre...
ehhh