FAQ & How to? - JAK USTAWIĆ ZAPŁON W 4D65
Anonymous - 23-11-2005, 18:27 Temat postu: JAK USTAWIĆ ZAPŁON W 4D65 JAK W TEMACIE
Moze mi ktoś to po krótce opisać tak obrazowo
i jeszcze jedno jaki powinienem mieć akumulator tzn ile Ah i amp
oraz może wkońcu dojdę czy silnik do ustawienia zaworów ma być zimny czy ciepły
dzięki.
Anonymous - 23-11-2005, 20:38
Zawory luz na goraco 0,25 wydechowe i dolotowe (moge na dowod doslac pdf)
Co do aku to ja mialem 60Ah (chyba taki zaleca producent) a pozniej 72Ah i to jest IMO lepszy wybor.
Jesli chodzi o zaplon to znalazlem: Static Injection Timing, pozycja walu 7stopni, to wartosc a jak to zrobic in practice nie mam pojecia, ale mam tez PDF ze schematem ustawiania niby krok po korku. Swoja droga to wydaje mi sie ze wysylalem wlasnie tobie ten sam zestaw pdfow.. Ale moze sie myle
edit: 7stopni to pewnie wyprzedzenie zaplonu wzgledem najwyzszej pozycji tloka.
kochajj - 23-11-2005, 22:45
jak w dieslach wyglada faza zapłonu??? jest to regolowane???? myslałem ze zaplon następuje samoczynnie w jednym momęcie... ale moge sie mylić... moze ustawia sie jakoś faze wtrysku ropy????(pompą)....
luk_szc - 23-11-2005, 23:29
Co do Diesla to sie ustawia poprzez zmiane konta całej pompy lub też jest możliwość utawiania kół pośrednich . Może w obecnym czasie są już inne typy i sposoby regulacji .
Anonymous - 24-11-2005, 11:21
PIOREK chyba mi podsyłałeś te pdf-y ale nie jestem pewien czy tam to jest jak będę w domu to zajże i dam znać a jeżeli chodzi o zawory to tak jak mówię jedni twierdzą że na zimno a inni że na ciepło chodzi mi tu o zakłady mechaniki zajmujące się tymi sprawami i teraz pytanie komu dać do ustawienia.
Nie orientujecie się jakiej firmy dobre są uszczelnienia rozrządu bo coś mi sie wydaje że gubi olej i ile mogą kosztować takie pierdółki?
Bartek - 24-11-2005, 11:40
Corteco - wytrzmuja tyle co pasek, a nie rujnuja finansowo
Spytaj Japaneze....
|
|
|