To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Inne modele Mitsubishi - Wysokie obroty silnika prosze o rade

Anonymous - 07-04-2007, 01:48
Temat postu: Wysokie obroty silnika prosze o rade
witam wszystkich poruszam kolejny raz temat mojego starionka mam pytanie (truespinmice juz tez pytalem to moja deska ratunku )ale nie zaszkodzi zapytac moze ktos cos wie
a mianowicie moj problem polega na
Problem 1
po odpaleniu samochodu (zimny rano czy po poludniu )silinik pracuje na bardzo duzych obrotach bo okolo 2500-3000 tys obroty nie spadaj chwieja jedynie tylko w wymienionym zakresie sytuacja znika gdy samochód nabierze teperaturki okolo 80-90 stopni jak otworzy sie termostat problem znika samochód schodzi do normalnych obrotow okolo 1000 czy moge cos zrobic z tym prosze o pomoc pozdrawiam

Problem 2
Do dziś nie dyszlem do ładu z moja elektryka mam tylko problem z pewna rzeczą

-nie mialem ladowania , nie moglem odpalić samochodu jeśli nie podałem bez posrednio plusa akumulatora na plus cewki
ladowanie zrobilem tak mozna powiedzie poprostu pociagnelem przedow od alternatora to plusa akumulatora ,ale problemu z przewodem ktory musze podlanczac do plusa cewki jesli chce odpalic niezlikfidowalem

jedna osoba podpowiada mi ze to wina stacyjki i jak podaje plus na cewke to poprostu ja omijam i obwod zamyka sie od tylu nie wiem czy jaka kolwiek z podpowiedzi jest trafna wiec zwracam sie z tym pytaniem ,inna sugestia brak jakiejś masy prosze o pomoc

Dziekuje wszystkim i Zycze Wesołych Swiat nie jedzcie za duzo jajek hehe :) )